Teleurstelling troef . Het is de “gehayde” Geelse coach Nicky die uitpakt met een soloslim. Welke speelkaarten legde hij op speeltafel? Georganiseerde schoppen en wilskrachtige harten worden uitgespeeld en gekoppeld aan een “klein klavertje vier” in de afwerking. En wachten tot de tegenstander zijn eigen ruiten inklopt. Dat volstond voor de 2 – 0.
 
De U-10 van Beekhoek trekken de fanionspelers de gure zuidwesterwind in. Voor dat Ref Brinckman captains Remen en Christiaans naar de toss roept, heeft iederéén al een flink nat pak.
680005 16920006927723
Beide teams starten aftastend. Remen en Gerits intercepteren blauwwit op de linkerflank en duwen het leer naar Yagan. Die legt de bal klaar voor Jari Breugelmans die van aan de rechtercentriek doelman Lenaerts dwingt tot een eerste tussenkomst. ( 3' ) Dessel eist het balbezit op en steekt als eerste wat gif in zijn aanval. Al snel leidt het tot een heet standje voor de deugnietenkooi: Breugelmans raakt aan de achterlijn via een ingooi, Ben Yagan kaatst Jari's strakke voorzet boogsgewijs tot bij Leo Njengo. Een zwieberende fetskeu van zijn rechter verdwijnt richting het “Garage-Lavrijsen” bord. Deze kon geparkeerd worden in doel! ( 7' ). Maar de eerste uitgesproken kans van de wedstrijd is voor groenwit.
 
Ofori krijgt een verbale waarschuwing van de Ref wanneer hij iets te fel in het duel gaat op de blauwwitte tegenacties. Het defensief weerwerk houdt de “Zotten” wel weg van Kustermans. Het is pas na een kwartier spel dat ASV centraal via een directe dieptepas van Reuten aan de rand van de 16 opduikt. Woelwater Ahmet Karadayi beoordeeld de situatie mis en onze goalie kan makelijk oprapen.( 15' ) Een te diep getrapte flankvoorzet kon net ervoor afgerond worden. Maar niet zonder.dat Hulsmans te onstuimig inging op onze doelwachter en hij werd teruggefloten. Geel knokt voor elke morzel grond ( met weinig foutenlast want er is maar een kleine kern ) en wacht gedwee op “de” kans. En kansen komen er altijd. De korte combinatie tussen Yagan en Gerits zet Ruben Tilburgs in schootspositie. Hij kapt de bal achter het steunbeen en zet zo K.K(erckhofs) te kakken maar krijgt het leer niet meer in de korte hoek door het bosje Geelse benen. ( 24' ) Ook Leo Njengo slaagt erin om met een perfecte kinnebak-kontrole een cross om te zetten in een voorzet maar vindt geen afnemers.
 
Carasco mag ongehinderd de bal centraal in leveren bij zijn vrijstaande kapitein ( J.C ), die de bal lepelt tot bij Hulsmans. Nick mag te gemakkelijk de bal kop-bal-hoog voortrekken naar de 5,5m lijn ter hoogte van de tweede paal. Daar staan 3 man klaar: 2 torens en een pseudo-spits die de job kunnen afmaken. Benjamin Van den Ackerveken kopt kruislings de 1 – 0 in de hoek. ( 30' ) ASV straft het collectief zwak verdedigend Dessels moment 100% efficiënt af: de eerste keer dat er wat blauwwit in onze box staat en meteen prijs : da's een domper!
 
Geel pakt zijn momenten. Smaakmakers Karadayi en Christiaans willen stante pede van de verassing gebruik maken en doordrukken. Gerits zit er net op tijd met zijn kopke tussen. Maar ASV bijt door: met een “alles – (of) van – Nicks” flankmanouevre. Via de aanwijzingen van coach Nick(y) rolt het leer van (Yan) nick (Reuten) naar Nick ( Hulsmans ). Die eentweet met Nic(olas Robin) en Nick Hulsmans kan centraal aanleggen vanop 11 en 7 meter. Godzijdank hebben we een keeper die tweemaal met een “ hier komt Nicks van in huis”-mentaliteit ons recht houdt. Pffff!
Dessel probeert over te nemen. Ze vallen aan en ze recupereren zonder slag of stoot elke afvallende bal. Smet en Njengo kunnen 2x de bal in de box droppen. De Geelse luchtmacht is echter paraat en onze voorlinie raakt maar niet in stelling. Het organisatorisch Geel verdedigend blok sluit weer gedisciplineerd zijn rangen. Dan maar van ver proberen: Remen haalt fors uit maar de bal vertrekt sky-high. Een andere groenwitte poeier klotst uitéén op het “ prik & tik”- reclamebord. ( 38' )
Je merkt het aan alles op het veld: “ de Zotten willen deze derby winnen.” Op slag van rust verdubbelen ze de voorsprong. Kenneth Kerckhofs swingt van aan het scorebord een hoekschop in richting eerste paal. Daar kopt Kristiaan Hagen, die zich netjes posteert tussen 4 Desselse pionnen, de bal naar beneden en over de doellijn: 2 – 0 ( 44' ). Een genadeslag? Dat is een mega-domper!
 
Bij KFC komt Ratko Vansimpsen in de ploeg ten koste van Yagan en ASV probeert centraal Hoefnagels het werk van Reuten ( vleeswonde opgelopen die moet gehecht worden ) te laten overnemen. Zo starten we aan de tweede helft. Geel in een 4 – 5 – 1 dus die willen hun voorlopige verdiende gouden 3-punter verzilveren. Groenwit krijgt balbezit. Het is vrij snel duidelijk dat onze coach gevraagd heeft het tempo flink op te trekken – agressiever te zijn in de 16 en met “wil-win-mentaliteit” de bal tegen het net te trappen. Rond het uur levert het 5 dolle Desselse minuten op.
 
Wanneer Ofori op de flank doorstoot en Breugelmans bedient moet Karadayi ( die was tot nog toe de meest vooruitgeschoven Gelenaar nota bene ) een hoekschop weggeven. Njengo neemt hem kort zodat Mike Smet vanop de hoek van de 16 een draaier naar de verre winkelhaak kan versturen. Weer een klots op de boarding rechts van doel. Smet geeft nooit op en probeert gelijk opnieuw. Maar zijn poeier van op zo'n 25 meter loopt vast in het Geelse blok. EN dan raken we effectief in de box. Ingooi Ofori, hakje Breugelmans in de loop van de versnellende Ratko Vansimpsen. Zijn doorstekertje zal Leo Njengo wel wegsteken maar Haagen slide de tipper weg. Die valt voor de voeten van de gevolgde Kevin Janssens en die haalt uit met een knappe volley die links van de staak wegsuist. Lenaerts of Remen? zet Njengo en Smet vrij op de linkerflank met een goede cross. Mike raakt aan de achterlijn en zwiept het ronde ding al inschuivend naar de kleine baklijn. De blauwwitte feilloze defensie ontzet voor onze neus.
 
Tovenaar Ahmet Houdini euh Karadayi loopt rond Lenaerts en past door de benen van Remen zodat Hoefnagels van kort bij kan afdrukken. PAAL. Lenaerts gooit zich met ware doodsverachting voor het schot van Robin en vervolgens krult Mylan Carasco het leer glippend langs de rechterstaak. Kustermans die daarstraks nog gevat een vuist boven de blauwwitte luchtmacht uit toornde, zit nu perfect in de hoek. Groenwit riposteert via Tilburgs. Die wordt neergehaald wanneer hij het derde Geelse manneke op zijn slalom - parcours voorbij geglipt is. Kevin Janssens geeft een mooie curve aan de vrijschop en Ratko's gazelle-sprong raakt hoger dan de giraffe-nek van de Geelse captain. De buffelstoot verdwijnt echter voorlangs.( 75' ) Ref Brinckman verzorgt ook nog effe een krampende Hoefnagels. Die levert niet allen prima fluit maar ook EHBO-werk.
F7e2033ae045730e9e816dd4ceec29ef Armed Forces Warriors
Wat me opvalt in de coaching bij Geel is dat ik regelmatig mijn boekje gevechtssignalen moet bovenhalen wanneer Hayen in een soort van "doven - gebarentaal" zijn richtlijnen doorstuurt naar zijn leiders in het veld. Dat vraagt om een diepgaand onderzoek! Er is nog een kleine kopbal kans weggelegd voor Hagen op corner ( 84') Kardayi krijgt zijn verdiende applausvervanging. En in de staart van de match probeert Kevin Janssens een schot van uit de draai met drie man in zijn rug. Die verdwijnt kort links van de kooi. Allez … op het eind van het spel kan de Geelse keeper - chocolatier Merci zeggen en Jacques en Meurisse danken dat ze der niet eentje maakten zodat hij vannacht Milka-zacht met een Zero ( clean sheet ) zijn Nestlé kan induiken.
 
Synthese : Dessel pakt uit met veel druk, maar is weinig doeltreffend. Geel pakt uit met een georganiseerde defensie en wacht op zijn kans. Op basis van de aan de dag gelegde mentaliteit ( wilskracht ) en inzet wint hun 3 traps – derny ( Haagen – Christiaans – Karadayi ) de derby.
 
We moeten lessen trekken en misschien eens kijken hoe de voorlinie van de Engelse Special Forces “ den SAS” het aanpakken :
    • Speed ( in passing – in tactisch handelen )
    • Agression ( op het objectief – in voetbaltermen: in de zestien )
    • Surprise ( de verrassing gebruiken – het stereotiepe / het gekende doorbreken )