Voila Seh! Onze 0 -1 uitzege bij Dender zorgt dat we weer met plezier een aantal streepjes trekken in de groenwitte “bucket-list”: op dat boodschappenlijstje : vrijdagmatch – check – gevulde supportersbus – check – focus op resultaat – check – fitte kern en superbank - check – oververdiende overwinning buitenshuis – check – bal in het kamp van de anderen – check... kort samengevat: KFC toont maturiteit en focus in de aanloop naar het op til zijnde burenduel met koploper Lommel. We tonen een visitekaartje! Zonder echt in al onze kaarten te laten kijken.

12 07 19 14.32.06 1024x683
Arbiter Windels fluit de Kempische stormloop richting parking van Het Van Roy stadion op gang. De pezeriken leggen er meteen de pees op. Het strontnatte veld ( al die andere str...waarover uitgebreid gewag werd gemaakt in de media. Niets van gemerkt – geen wasknijpertjes nodig – Shame on you Shit-supporters! ) dat woensdag nog het strijdtoneel was van de Anderlechtse jeugd ligt er rodelbaan glibberig bij. De thuisdefensie moet meteen een paar corners toestaan, maar daarop prikken lukt nog niet. Ze suizen voorbij alles en iedereen. FCV schakelt om via de linkerflank van Dani Morais en zo belandt het leer voor de voetjes van Mehdi Tarfi. Diens tippertje is te zwak om onze keeper te verontrusten.
 
Dessel gaat door op zijn elan en dwingt nog 3 extra hoekschoppen af. Eentje valt in het pak en wordt paniekerig weggewerkt, ééntje valt wat ongelukkig in de nek van onze “Luchtmachter” Lenaerts die boven het pak uittorent en botst zo over de dwarsligger, ééntje... Tussendoor combineren Baeten en Yagan zich centraal prima door de linies zodat Nicolas Gerits een poeier kan versturen om doelman Gies mee op de proef te stellen. Die bokst in corner (Mambo) number 5. Ja swingend offensief werk!
Breugelmans schiet pijlsnel uit zijn sloffen om de slechte terugspeelbal van Caignau naar zijn doelman te onderscheppen. Yagan krijgt de pass en legt de 0 – 1 klaar voor Vansimpsen. Ratko's knal remt nog op de uitgestoken rechter van Gies maar rolt “slow-mo” verder over de doellijn. Hupla weeral MAMBO NR 5. Deze keer vanwege de 5de treffer op rij van onze centrumspits op evenveel opéénvolgende matchen. (12”). Sterke reeks!!!
 
Dender kan er voorlopig niet veel tegenover zetten. Het hoge spelritme eist duidelijk zijn tol in de passing van de gastploeg. Dessel domineert. Coach Janssens geeft extra richtlijnen en instructies waardoor de FCV veldbezetting beter grip krijgt op het spel. Een eerste adempauze lijkt aan de orde voor beide teams na dit felle begin. Terwijl de match letterlijk dreigt te verwateren doet het dat ook een beetje figuurlijk. Pas rond het halfuur komt het leer na veel op en neer middenvelds-voetbal weer in de gevarenzones. Eerst stuurt “technicus” Tarfi een streep door onze zestien als wijze van waarschuwing. Blijven opletten! Yagan riposteert gelijk goed voor Dessel met een "Schot" genaamd “Mc – ik es proberen uit de tweede lijn”. Gies verwerkt in hoekschop. ( Ben den tel kwijt – corner nr ?? ) De afvallende bal van die hoekschop komt via Baeten bij Ruben Tilburgs die het van op zo'n 25 meter probeert. Het wordt een centrale vangbal voor de Oostvlaamse goalie. (26”) T'is niet evident om op dit veld krachtig uit te halen – het steunbeen glibbert constant weg.
Op het halfuur zwiert Almeida ( Dani Morais ), voor de zich in de wedstrijd knokkende Denderaars, een strakke schuiver naar de centraal in glibberende Bogaerts. Een goede aktie die weliswaar ruim langs het doel belandt. Aan de andere zijde kopieert Breugelmans zo een manoeuvre voor de Desselaars maar ook hier schuift de bal voorbij het doel voor de aanstormende Vansimpsen. Dan doen we der nog een schepje bovenop denkt Mehdi Tarfi en hij dweilt de flank af tot tegen onze achterlijn. Kurt Remen blokt gevat de tik die Almeida op Tarfi's voorzet richting ons doel verstuurt. Kans weg.
 
Dender stelt ons verdedigend werk danig op de proef. Dat leidt tot redelijke spanning en (mis) communicatie in onze achterlijn – dat op zijn beurt resulteert in wat geroep en sturing achteraan – maar we plooien niet. Toch effe bibberen wanneer Tarfi de rebound vangt van een Denderse corner en via de rug van Baeten onze lat doet trillen. ( 36”) Da's blijkbaar een signaal voor de pezeriken om het heft weer in eigen handen te nemen. Vervoort gaat nogal driest in op Ratko Vansimpsen om een snelle counter lam te leggen ( 42”) . Smet stuurt Breugelmans perfect over de zijkant zodat die op snelheid kan uitpakken: schieten of niet? Twijfel! Het wordt een pass tot bij Ratko. Een Denders voetje voorkomt dat Dessel zijn dominantie met een tweede doelpunt ( wat zeker niet onverdiend zou zijn ) kan bekronen. Nadat Vansimpsens poging geblokt langs gaat, probeert ook “Turbo”Toon zijn kans op aangeven van Ben Yagan. Zijn kopper zweeft niet ver links langs Gies zijn doel. We gaan de rust in met een zuinige en verdiende voorsprong. Dat pakken ze ons al niet meer af.
 
Een kwartiertje later staan dezelfde 22 terug tussen euh... lijnen zou ik niet meer zeggen...eerder de geulen getrokken door de flink op-en neer dravende lijnrechters. En toch spelen beide ploegen zo goed als mogelijk technisch voetbal. Chapeau! De tweede helft komt moeizaam op gang. Vooral veel kort spel in de midden pocket. Meer dan een lange bal naar Gerits die daarop vanaf randje zestien een voorbij-de-goal zoever aflevert, valt er niet te bespeuren. Het evenwicht tussen de ploegen raakt verstoord door de dribbel die M'Barki uit de schoenen tovert. Maar ook Vosters tovert een magisch blok uit zijn schoenen en smoort de poging in de kiem. Eerst Breugelmans en nadien Tilburgs proberen onze centrumspits zijn tweede van den avond voor te schotelen: poging één verdwijnt links over doel en de tweede aanbreng stuitert oncontroleerbaar tussen de benen door. 
 
Rond het uur vindt een heerlijke driehoektikitaka via Gerits de vrijstaande Tilburgs die van ver aanlegt. Gies grabbelt en moet lossen. Het ronde ding blijft zielloos hangen in het slijk voor doel. Gies is eerder bij de bal dan onze aanvallers: het modderige veld redt hier zijn vel. Door de inbreng van Alex N'doumbou lijken de Oostvlamingen wel weer wat meer in de pap te komen brokken. Toch spelen wij net nu de knapste kansen van de match bij mekaar: eerst komt Jari Breugelmans een teentje te kort op de scherpe en harde schuifvoorzet van Yagan ( 62'), dan wat later springt een Sumatraanse tijgerbuffel al zweefkoppend – “Katko” euh Ratko dus – de mogelijke 0 – 2 links van de staander. ( 68”) Het was die 2 hardwerkende aanvallers wel gegund om er nog eentje op hun conto bij te schrijven vanavond. De Denderleeuwse defensie ziet sterretjes met die mannen van voor.
 
Toch offert coach Janssens nog een verdediger op in de zoektocht naar.... een gelijkspel? Caignau out en Figys in. Maar ook nu is het weer Dessel dat prikt. Ruben Tilburgs die van op afstand Gies op de korrel neemt. Die moet weer lossen en deze keer is Vansimpsen eerst bij de bal. Die werkt de bal linea directa perfectemundo in de verre hoek. Helaas Hofzeit ( Off-side ). (73”) Signaal ook voor de Dendercoach om zijn laatste wissel te gebruiken. Nu alle troeven van hun kant op tafel zijn gesmeten kan ook onze coach gaan wisselen: Njengo mag meteen de moegestreden Yagan gaan verlossen van het zware loopwerk. Leo mag direct achter de aangever van Vansimpsen aan na een diepe doorsteek van Tilburgs. Iets te snel, iets te scherp. 
 
In minuut 76 laat schorpioen “ Cochière” zich voor het eerst echt opmerken. Half capriolerennd valt zijn afwerkpoging ondreigend in de handen van Kustermans. Het feit dat we die goalgetter nu pas zien, zo laat in de match: ah die zat al de hele tijd in de pocket bij Mike, “be-smet” zoals dat heet. Die twee sterkhouders heffen mekaar al de ganse wedstrijd op.
 
Gerits toont dat goed kijken enorm veel inzicht oplevert. Hij checkt – ja er is nog volk achter me, dus kan ik vol in duel ( zelfs tot tegen het randje aan ) in't midden tegen de doorgebroken Tarfi. Een perfect staaltje van professioneel tussen beide komen van Nicolas. Geel is zijn deel maar dat leek het lamleggen van deze veelbelovende uitval wel waard. ( 80”). Ofori mag nu voor verfrissende vervanging zorgen in de driehoek ( Baeten goe bezig aan zijn “recovery parcours” na zijn revalidatieperiode mag verdiend uitblazen – het kaarsje zal nu wel uit zijn ). Trouwens denk dat op dit moment in de match niemand verlegen zit voor aflossing. Een zwaar veld + een hoog ritme + een snelle uitvoering = dat is het beste slaapmutsje dat er is! Die mannen gaan niet veel schaapjes tellen straks. 
 
Dender probeert met man en macht zijn voet nog langs Dessel te zetten maar moet zich neerleggen bij de feiten. Dessel is de betere, de efficiëntere ploeg. Net voor affluiten wanneer Njengo zich meester maakt van de ontzettingsbal van Remen en die doorgeeft aan Breugelmans, knalt Jari ( speelt zeker zijn beste match van't seizoen ) er nog eentje ostentatief de tribune in. Alsof die wil zeggen: “dieje maak ek volgende week wel!” ( lees: t'was ne moeilijke bal )

 
synthese = VAKWERK! MAATWERK !!!

DESA