Alweer niet beloond 

Wat zich vooraf aankondigde als een moeilijke wedstrijd werd al snel in de praktijk te zien. Deinze had het meeste balbezit in de openingsfase zonder echt gevaarlijk te zijn. Een schotje van Challouk werd makkelijk gepakt door Kustermans. 
Dessel probeerde tegen te prikken maar verder dan wat corners kwamen ze niet. In de 23e minuut noteerden we de eerste voldragen aanval. Mezine rukte op over links, speelde de goed gevolgde De Smul aan die hem perfect voor de pot gooide waar Challouk helemaal vrij afwerkte in de linkerbenedenhoek.


Na de goal liet Deinze Dessel komen en loerde meteen op de omschakeling. Challouk kon in de 30e minuut op Kustermans af maar werd gestuit.  De volgende aanval van de bezoekers volgde in minuut 36. Een razendsnelle uitbraak over rechts van Schils, die vond de vrijstaande Lallemand die in 1 tijd voorlangs besloot.


Dessel kwam na de rust scherper uit de kleedkamer. Na een scrimmage trapte Baeten op Vandenberghe.
In de 57e minuut wordt een voorzet van Gerits duidelijk met de hand gestopt door een Deinze verdediger. De matig fluitende scheidsrechter ziet hier tot consternatie van de thuisploeg geen penalty in. Het sein voor Dessel om nog even vol gas te geven.
Dessel bleef de druk aanhouden en nam het meeste initiatief. Een schot van Baeten werd gepakt door Vandenberghe
Het eerste gevaar van Deinze in de tweede helft kwam er pas in minuut 72. Le Postollec knalde op een afvallende bal op Kustermans, de herneming van Lallemand gaat naast. Een volgende mogelijkheid werd door Challouk hoog over getrapt.
Dessel bleef proberen maar ook een goede aanval over Gerits werd door Vansimpsen over geduwd. Deinze speculeerde enkel nog op de tegenaanval via Tarfi. Een lange bal zette diezelfde Tarfi alleen voor Kustermans, maar die pakte uit met een goede redding.
In minuut 87’ claimde Dessel een nieuwe strafschop maar opnieuw zag de scheidsrechter er geen graten in. Dessel bleef proberen, een vrije trap van Jutten werd gepareerd door Vandenberghe. 
Dit was meteen het einde van een wedstrijd met twee gezichten waarbij Dessel op basis van een goede tweede helft meer verdiende.


Wedstrijdgegevens
23’ 0-1 Challouk
45’ Wissel aan de rust  remen voor jaeken
63’ Wissel Vansimpsen voor Robin
44’ gele kaart Gerits
60’ gele kaart Baeten
66’ gele kaart Le Postollec
69’ Brulmans en Vandewalle voor De Smul en Schils
73’ Tarfi voor Mezine

verslag DVM

Klik op LEES MEER voor het videoverslag: