Met de groeten van Jari Breugelmans

Dessel – ASV Geel 3-1

Na de mooie uitzege in Virton wilde Dessel absoluut een verlengstuk aan dat succes breien in de derby tegen Geel. Gerits en Haagen kwamen opnieuw in de ploeg, terwijl de bank een aardige bezetting had met Baeten, Janssens, Njengo en Ofori.

Dsc 7832

Breugelmans opende de partij met een lange ren en een voorzet over de grond voor het doel, waar Vansimpsen de bal naast tikte. Even later devieerde Jari de bal voorlangs. Op het kwartier stak Geel de neus aan het venster via Hoefnagels die een verre lobbal net naast stuurde. Op het halfuur waren de bezoekers heel dicht bij de openingsgoal. Carrasco stuitte op Kustermans, de rebound van Hoefnagels werd afgeblokt en dan werd het hernemen van Dries Hulsmans op de doellijn weggekopt door Haagen. Na een laag schot van Vansimpsen, door Mantel in twee tijden gestopt, scoorde Dessel op slag van rust. Een combinatie Yagan-Lenaerts mondde uit bij Vansimpsen die de bal vanuit een scherpe hoek vakkundig binnenschoof. Meteen zijn elfde treffer van het seizoen.

Vlak na de hervatting verdubbelde de thuisploeg haar voorsprong. Na een haakfout van Nick Hulsmans op Gerits in de zestienmeter zette Breugelmans de strafschop feilloos om: 2-0. Kort na het uur werd het zelfs 3-0. Breugelmans liet de bal aan Tilburgs die heerlijk in het dak van het doel knalde. Drie minuten later verkleinden de bezoekers de kloof. Hoefnagels legde terug tot bij Reuten die Kustermans verschalkte: 3-1. Het was het begin van een sterke periode van de blauwwitten, waarbij Dessel even de controle kwijt was. Het herpakte zich in de slotfase met een mooi schot van Yagan, gered door Mantel met een zweefsprong, en met een kans voor invaller Baeten die de 4-1 liet liggen.

Dsc 7745
Dsc 7808
Dsc 7837

Zo voegde Dessel een zoveelste wedstrijd toe aan zijn lange reeks van ongeslagen partijen voor eigen volk. En revancheerde het zich in stijl voor de mindere prestatie tegen Chatelet. 
Jari Breugelmans was terecht tevreden over zijn match: “Ik kreeg veel ruimte, maar deed daar in de eerste helft te weinig mee”, zei hij na afloop. “De 1-0 viel vlak voor de rust en dat was uiteraard het ideale moment. Daardoor kwamen we frisser uit de kleedkamer en dat resulteerde meteen in de 2-0. Zo ontwikkelde zich een ideaal scenario. Ook in de 3-0 had ik een voet, want ik liet de bal aan Ruben Tilburgs die hem fraai binnenknalde. De enige domper was het tegendoelpunt. Toen waren we even het noorden kwijt en toonde Geel zich een kwartier lang de betere. Maar we herpakten ons en lieten zien wie de sterkst voetballende ploeg was. Vandaag moest gewonnen worden en ik ben blij dat we nu een zes op zes lieten optekenen. Winnen we ook volgend weekend het pleit tegen Knokke, dan blijven we zeker in de top vier. Misschien zijn we nu weer vertrokken voor een goede reeks. Thuis blijven winnen is de boodschap. We hebben alles in eigen handen. Voor de wedstrijd twijfelde ik eraan of ik in de basis zou starten, maar ik was aangenaam verrast dat ik er toch weer bij was. Op Virton was ik goed voor twee assists en wellicht was het daarom dat ik het vertrouwen van de trainer kreeg”, besloot Jari die tegen de Geelse buren blijk gaf van een groeiende vorm.
RuNu