Werve(le)nd spektakel

Na de schitterende wedstrijd in Seraing breide Dessel een fraai verlengstuk aan die prestatie tegen het nummer vier van de reeks, het Deinze van ex-Desseltrainer Regi Van Acker. Eén wijziging bij de thuisploeg: Tilburgs was hersteld van zijn blessure en nam de plaats in van Jutten. Die zat op de bank, net als de uit schorsing terugkerende jongens, Janssens en Lenaerts.

Dsc 9920

De Desselse aanvalslust resulteerde al onmiddellijk in een schot van Breugelmans over het doel op aangeven van Yagan. Groen-wit had welgeteld zeven minuten nodig om de score te openen. Samenspel tussen Vosters en Baeten mondde uit in een treffer van Vansimpsen die de hoek kon uitkiezen. Even later moest Gerits op de doellijn redding brengen bij een kopbal van Mezine. Op voorzet van Vosters miste Baeten het inkoppen. Dat was slechts uitstel, want kort na het halfuur bediende Baeten Vansimpsen die door de benen van de doelman binnenknalde: 2-0. In de slotfase van de eerste helft tipte Yagan de bal net naast op aangeven van Smet en kon Breugelmans de bal niet de juiste richting meegeven met het hoofd na voorbereidend werk van weer Yagan.

Dsc 9896

In de tweede helft was er aanvankelijk meer druk van een toch wel bleek Deinze. Maar toen volgde de mooiste goal van de avond, waarvoor het pad weer geëffend werd door Yagan. Gerits knalde van op de hoek van de zestienmeter hoog in de verste hoek: 3-0. Kort daarna miste Vansimpsen het intrappen, toen Yagan de bal voor doel bracht. Even later legde Ratko terug tot bij Baeten die rakelings naast besloot. Op aangeven van Yagan schoof de ingevallen Jutten de bal van de ene paal op de andere! In de 81ste minuut kon de bezoekende invaller Lallemand de stand wat verzachten met een tegendoelpunt: 3-1. In de slotminuten kopte Haagen net naast, weer na voorzet van Yagan, en besloot Janssens te zwak in de handen van doelman Vandenberghe.

Met propagandavoetbal trok Dessel een ruim verdiende overwinning over de streep tegen een team dat weinig in de pap te brokken had. Dat gaf trainer Van Acker na afloop ook ootmoedig toe. Graag vermelden we nog de kundige leiding van ref De Prins.
Ruben Tilburgs toonde zich na zijn afwezigheid weer meteen heer en meester op het middenveld. “Ik viel uit in Aalst en miste twee wedstrijden”, zei hij na afloop. “In totaal was ik een viertal weken buiten strijd. Ik schrok ervan dat we in deze wedstrijd zoveel ruimte kregen. We raakten vrij vlot door de bezoekende rangen en de score had zeker hoger kunnen oplopen. Wij wilden onze reeks van ongeslagen wedstrijden absoluut voortzetten. We mogen bijzonder trots zijn op onze thuisreputatie met 41 punten op 45. Hoewel sommigen met kleine kwaaltjes sukkelen – wat normaal is op het einde van het seizoen -, is iedereen toch nog altijd topfit. Dat is de verdienste van de technische staf. De spanning is nu volledig weg en de eindronde is toch wel een tikkeltje overbodig. We spelen in feite voor niets meer.”

 

Ratko Vansimpsen zit nu aan 15 doelpunten, een totaal waar hij best trots op mag zijn. “Het zijn er twee meer dan vorig seizoen en dat is toch niet slecht”, lachte hij. “We hadden niet gedacht dat het tegen Deinze zo makkelijk zou zijn. De Oost-Vlamingen spelen doorgaans heel compact en wachten op de counter. Wij scoorden op de juiste momenten. In de tweede helft hadden we nog kansen genoeg om de score op te drijven. Als je een rechtstreekse concurrent als Deinze zo kunt domineren, mag het hele team toch wel een pluim op zijn hoed steken. Wij staan collectief sterk en dat is het belangrijkste.”
RuNu