De wedstrijd begon met een feestelijke tint, want aanvoerder Wouter Vosters werd gehuldigd voor zijn 400ste officiële wedstrijd voor de groenwitten. Hij debuteerde in het eerste elftal op 4 mei 2003 en scoorde in 16 seizoenen 16 doelpunten. Een terecht eerbetoon dus voor de ‘vaandeldrager’ van de ploeg die met Dessel Sport vereenzelvigd wordt.

Dsc 6783

Dessel begroette het debuut van Kristiaan Haagen, overgekomen van Geel. Hij nam de plaats in van de geschorste Gerits. Hij speelde wel in het centrum van de verdediging, waardoor Lenaerts naar de flank verhuisde.

De match zelf kende een eerste vermeldenswaardige fase op het kwartier: een één-twee tussen Jutten en Yagan leidde tot een mogelijkheid voor Vansimpsen, maar Ratko stuitte op een verdediger en/of de doelman van de bezoekers. Dender pakte uit met een stevige organisatie en maakte de thuisploeg op die manier doorlopend het leven zuur. Vandaar dat het duurde tot vijf minuten voor de rust, voordat een tweede gevaarlijke fase zich voordeed. Yagan stuurde de bal voor doel en noch Vansimpsen noch Janssens konden van de scherpe voorzet gebruik maken. De bezoekers reageerden eenmaal, en wel met een afstandsschot van Zaidi dat doelman Kustermans niet kon verontrusten. Rust: 0-0.

Dsc 6854

In de tweede helft liet Dessel zich weer onmiddellijk zien. Op aangeven van Jutten besloot Yagan op de doelman. Tien minuten later verzond Janssens een vrije trap naar de tweede paal en daar kopte Lenaerts richting doel, maar keeper Gies gaf geen krimp. Even voor het uur moest hij zich wel gewonnen geven. Baeten bediende Vansimpsen, die draaide zich vrij en schoot via een verdediger binnen over de doelman heen: 1-0, de tiende van de groenwitte spits. Daarna volgden de Desselse kansen elkaar in snel tempo op. Met een verre bal zette uitblinker Yagan Baeten vrij voor doel, maar William vond de doelman op zijn weg. Even later stuurde Jutten de bal naast het doel op aangeven van weer Yagan. In de 75ste minuut lieten zowel Janssens als Baeten een wenkende kans liggen. Na een zware fout op Baeten stuurde de ref de bezoekende aanvoerder Hias met een rode kaart wandelen. Een knappe soloactie van Yagan verdiende een beter lot dan een hoekschop. In de 90ste minuut leverde een snelle counter via invaller Breugelmans een dot van een mogelijkheid op voor Baeten, maar vrij voor doel kanjerde hij naast. Gelukkig kwam de Desselse zege niet meer in gevaar en bleven de drie punten in het Armand Melisstadion.

Ben Yagan, terecht uitgewuifd met een applausvervanging, vond deze wedstrijd zijn beste, samen met die tegen Seraing. “Vorige week in Berchem was het slecht, vandaag deden we het goed”, lachte hij. “Normaal had het 2-0 of 3-0 moeten zijn. Maar het belangrijkst waren de drie punten en die houden we thuis. Iedereen werkte hard, onze organisatie stond op punt en we zorgden ervoor dat Dender niet veel kansen kreeg. In onze volgende partij, in Lommel, willen we zeker iets tonen.”
Nieuwkomer Kristiaan Haagen was tevreden over zijn prestatie waarmee hij meteen een overwinning kon vieren. “De match had al vroeger gespeeld moeten zijn”, zei hij. “Bij een 1-0-stand bestaat altijd het risico dat een bal die in de zestienmeter gegooid wordt, goed valt en daarom was het een linke stand. Dessel speelt altijd voetbal en dat ligt me heel goed. Nu gaan we een leukere week tegemoet dan na Berchem. Ik kijk zeker uit naar de ontmoeting met Lommel. Met Geel versloeg ik de Limburgers en dat zou ik best wel willen overdoen. Ik wil sowieso de eindronde spelen met groenwit. We mogen ambitieus zijn, temeer omdat er geen ploeg is waar we schrik van moeten hebben.”

RUNU