Dsc 7960
Dsc 7888

Onze mascotte Foxi danst zich al wiebelend warm, wij proberen nog gauw een warme “onesie“ en extra isolerende muts uit ons fleece - dekentje te knippen. Ja want de weergoden serveren ons een bibberkoude avond in het AMS.

Mike Smet komt in op de rechtsback. Centraal achterin kiest onze coach voor de tandem Haagen – Remen. En hij houdt een beresterke bank achter de hand. Bij Knokke missen ze Niels Coussement, dus verhuist Jarric Buysse naar de andere kant en loopwonder Nils Pierre wordt als schokbreker voor de kustverdediging gepoot. De klemtonen bij beide teams liggen vooral op “geen goaltje slikken”en “spelen vanuit de organisatie.” In de aanvangsfase dus veel “voelen en peilen”. Na tien minuten eindelijk 2 prima groen - witte acties: eerst zet Smet Yagan via een flankcross schuin voor de 16, die kapt zijn mannetje uit en dropt de bal kniehoog voor Breugelmans. Jari mist zijn controle. Gerits (oogt altijd stabiel en zeker) mag na een driehoekje met Yagan aanleggen van aan de linkercentriek (20m). Keeper Paepe kan de lage bots in hoekschop duwen. RKFC prikkelt via een ingestudeerd nummertje. Een kort genomen hoekschop wordt breed gelegd en Kapitein Staelens mist maar net de verste hoek.(16”)

Dessel speelt in balverlies compact en gedisciplineerd. Het beknot Knokke in zijn aanvallende intenties. No way, dat zoals in de match ginder, er vandaag ruimte weg gegeven wordt voor die snelle uitbraken waarvoor de kustploeg zo bekend staat. Maar ook de pezeriken zijn niet bij machte om de tegenstrever bij de keel te grijpen en uit verband te spelen. Het lijkt af te stevenen op een gesloten wedstrijd waarin kansen eerder schaars zijn. Het zal wachten zijn op die éné bevlieging die de match open breekt.

De bezoekers zijn nog het gevaarlijks voor rust.(42”) Eerst kan Vandewalle profiteren van een uitschuiver (letterlijk) van Smet om voor te brengen. Remen kopt de voorzet in hoekschop. Staelens swingt van aan het vlaggetje het leer op de dichtste staak. De bal caramboleert het veld weer in en die van Dessel zijn er als eerste bij. Heel even heel warm voor doel!

Dessel opent de tweede time met 2 vlotte combinaties over de rechterkant (Ben/ Mike en Thomas) onder het motto “fight as you train” ( ja, want zoiets zag ik ze doen op de doordachte training deze week). Weer is het Staelens die voor het weerwerk zorgt. Hij duikt te gemakkelijk de centrale ruimte in. Maar zijn schot vliegt langs het kader. (52”) Iets later verkijkt de kustkeeper zich op de corner van Jutten. Hier komen de bezoekers goed weg. Dat ziet ook Kristiaan Haagen die maar net een teentje te kort komt om de doorschietende bal binnen te tikken. Dessel blijft aandringen: Ruben Tilburgs verlegt met een goede verticale inspeel pass naar Vansimpsen. Ratko zet in 2 tijden Jutten op weg naar doel. Een rare bots – op het steeds ijziger wordend veld - zorgt ervoor dat de goalie net voor Thomas bij de bal is. WEG KANS! 0-0 (54”)

Ben Yagan lijkt een receptje gevonden te hebben om de technisch sterke verdediging te bestrijden. Hij schildert een magistrale banaan - pass (met zijn buitenkantje voet) naar de vrijstaande Breugelmans op links. Die pompt een 24-karaats pegel de verste hoek van de kooi in. Jari Breugelmans 7de treffer van het seizoen is een “tsjongejonge wat een ferm juweeltje !!!!! WEG NUL! 1-0 (60')

T1 van Borm brengt Mputu en Dhondt voor Cobbaert en De Cuyper. De bezoekers kiezen nu resoluut voor de aanval via de kick and rush - taktiek (de lange haal van achter uit zeg maar). Remen toont één van die invallers meteen hoe je iemand simpel en vakkundig van de bal zet in het schouder tegen schouder duel. Van voren probeert Vansimpsen een diepe bal van Jutten nog voor zijn “betere voet” te krijgen maar moet uiteindelijk afleggen. De Paepe heeft geen moeite met de trap van de sterk spelende Gerits. Lenaerts komt als een ware cerberus ( norse bewaker / allerte toezichter ) onze voorsprong mee verdedigen. Yagan loopt tegen een tegenstrever en geel aan en mist onze volgende match in “Oilst”. Yagan mag gaan rusten. Kevin Janssens komt mee bikkelen. In “the dying minutes” van de wedstrijd kan Aaron Dhondt voor de kustjongens prikken met een vluchtschot op een afvallende bal. (85”) Maar het is Wim Kustermans die met 2 gevatte tussenkomsten de 8ste clean sheet veilig stelt.. En de 3 punten blijven thuis. Of zo als onze coach het later op de persconferentie zei: “Keihard werken wordt uiteindelijk beloond”.

 

DESA

Dsc 7965