Dessel sloot 2017 in stijl af met een verpletterende zege tegen het arme Patro Eisden. Het begon aan de partij met Remen (terug uit schorsing) en Gerits in de ploeg, waardoor Baeten en Ofori naar de bank verhuisden. Die werd ook nog bevolkt door o.m. Njengo en Jutten.

Kort voor het kwartier werd het al 1-0. Een vrijschop van Janssens belandde in een geharrewar voor doel en daar werd de bal verlengd door Tilburgs. Even later ging Yagan aan de haal na balverlies bij de bezoekers, maar hij besloot op de doelman. Geen nood: een vrije trap van Smet werd gevolgd door een kopbal van Lenaerts, doelman Demirci kon ingrijpen, maar Vansimpsen maakte er 2-0 van in de rebound. Amper zes minuten later speelde Breugelmans Vansimpsen aan. Ratko draaide rond zijn man en knalde de 3-0 op het bord. Nog was het niet gedaan. Net na het halfuur bediende Vosters Janssens en Kevin verraste Demirci: 4-0. Een riante ruststand na een eerste helft waarin Patro niet wist van welk hout pijlen maken.

Toch zorgden de Limburgers voor een opmerkelijke reactie. Harris scoorde namelijk tegen: 4-1. Ook Allegria schiep nog even gevaar. Maar dan was het weer aan de thuisploeg. Een mooie combinatie Janssens – Yagan – Gerits mondde uit in een schot, door Demirci in hoekschop verwerkt. In de 63ste minuut kwam de 5-1 op het scorebord. Bij een uittrap van doelman Kustermans verschalkte Breugelmans de Patrodefensie en hij legde de bal in het net onder de doelman door. Bij een kopbal van Vansimpsen en een schot van Yagan moest doelman Demirci nogmaals danig aan de bak. Na een tegenprik van Allegria, waarbij Kustermans in hoekschop weerde, zette Yagan de kers op de taart. Aangespeeld door Tilburgs, duwde hij de bal in de verste hoek binnen: 6-1. Meteen de ruimste zege van het seizoen en een mooi slot van een eerste ronde waarin Dessel thuis geen krimp gaf. Daar mag het best trots op zijn!

Een van de uitblinkers was eens te meer Ruben Tilburgs. Met een doelpunt en een assist toonde hij andermaal zijn meerwaarde. “We wilden nog één keer vol gas geven”, zei hij na afloop. “Vorige week op Heist presteerden we allemaal ondermaats en dat wilden we doen vergeten met de laatste driepunter voor de winterstop. We hadden ons voorgenomen alles te geven en dat hebben we gedaan van de eerste tot de laatste minuut. In de eerste tien minuten na de rust was er wat gelatenheid, maar daarna hebben we de draad weer opgepakt. Nu kunnen we met een goed gevoel de winterstop in. De balans van de heenronde? Thuis toonden we ons ijzersterk, uit lieten we steken vallen, wat niet nodig was. We speelden buitenshuis iets te naïef. We zijn er wel mee bezig om daar verandering in te brengen.”

Ratko Vansimpsen was goed voor twee treffers. “De coach had ons gezegd dat we de zaak in de eerste dertig minuten moesten afmaken”, zei hij. “We hebben ons aan de orders gehouden, en dat tegen de minste ploeg die we al ontmoetten. We zaten snel op rozen en dan kun je de match makkelijk uitspelen. Ik heb wat tijd nodig gehad om tot scoren te komen, maar ik ga nu met acht goals de winterstop in en dat is mooi. Ik heb met succes aan mijn statistieken gewerkt. Na Lommel moest mijn baard eraf, maar nu laat ik hem weer staan, zolang ik scoor!”

Trainer Patrick Witters prees zijn manschappen voor hun knap werk: “Onze eerste opdracht vandaag was voor een revanche te zorgen na onze dramatische prestatie in Heist. Die misstap wilden we absoluut rechtzetten. De honger bij mijn spelers was heel groot. Na de rust kwamen we iets te plat uit de kleedkamer en de tegengoal was het resultaat van die nonchalance. Daarna herpakten we ons gevat. We gaan nu met een goed gevoel de winterstop in en sluiten 2017 af zonder ook maar één nederlaag thuis. Daar doe ik mijn petje voor af. Uit moeten we het anders aanpakken, want daar lieten we te veel punten liggen. We totaliseren nu 30 punten en daarmee hebben we onze doelstelling bereikt.”

RuNu