Met Rosario in de ploeg in plaats van de niet helemaal fitte Yagan begon Dessel aan zijn allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018. Daarin ontmoette het nogmaals het Deinze van trainer Regi Van Acker.

Weinig animo op en rond het veld voor deze wedstrijd zonder enige betekenis. Het eerste gevaar kwam alvast van groenwit, toen Smet Baeten op maat bediende. Hij kreeg een vrije kopkans, maar doelman Frans – zoon van de vroegere eersteklassekeeper Franky Frans – had een knappe reflex in huis. Net na het kwartier was het Deinze dat op voorsprong klom. Bij zijn allereerste aanvalsactie ondernam Challouk een lange ren en hij besloot die met een plaatsbal net naast de rechterpaal: 0-1. Nauwelijks zes minuten later stond de gelijkmaker al op het bord. Een vrijschop van Janssens werd mooi ingekopt door Vansimpsen die de bal met het hoofd streelde: 1-1. Even na het halfuur was Dessel dicht bij een voorsprong, maar doelman Frans redde een doelpoging van Gerits, aangespeeld door Janssens, op miraculeuze wijze.

Dsc 1383

De tweede helft was helemaal een maat voor niets, net zoals deze hele eindronde. Twee fasen zijn het vermelden waard. Eerst kopte Lenaerts in de handen van de doelman na een hoekschop van Janssens en aan de overkant kreeg Romero een open kans, maar doelman Kustermans kon net onheil voorkomen. Zo eindigde de partij op een vrij kleurloze puntendeling, helemaal in overeenstemming met doel en inhoud van deze nacompetitie.

Aanvoerder Wouter Vosters was het er roerend mee eens dat het een match van ‘moeten’ was voor de beide ploegen. “Er hing weinig van af”, constateerde de Desselse kapitein. “Het was een wedstrijd om wat te proberen, bijvoorbeeld een 3-5-2. Ook al hadden wij meer kansen dan de tegenstander, toch had de uitslag weinig betekenis. Onze doelman had niet zoveel werk en Deinze pakte het eerder afwachtend aan. Nu rest ons nog een weekenduitstap naar Knokke dat zich tot ‘kampioen’ kan kronen. Wij kunnen dus mee bepalen wie met die eretitel aan de haal gaat. We mogen er niet afwachtend beginnen en moeten erg geconcentreerd zijn. We kennen de speelstijl van de kustploeg, net zoals zij die van ons kent.
Wat ons seizoen betreft, kunnen we concluderen dat we een goede campagne afleverden, bekroond met de derde plaats in de eindrangschikking. Buitenshuis verloren we te veel punten, anders hadden we nog hoger kunnen eindigen. We speelden vaak met dezelfde ploeg en dat was positief. Ik hoop dat we ons team kunnen samenhouden en dat er hier en daar wat versterking bij komt. Vooraan en op de flank hebben we nog wat nodig.”
RuNu