Dessel blijft thuis onklopbaar   

Voor deze topper tussen twee k(t)opploegen werd Jari Breugelmans gehuldigd. Hij was namelijk toe aan zijn 100ste wedstrijd in zijn vijfde seizoen. Hij debuteerde op 16 november 2013 thuis tegen Antwerp.

Dsc 4790

Het is een gouden regel in het voetbal: een goede scheidsrechter valt niet op. Die stelregel was niet van toepassing op de ref van dienst, Jurgen Brinckman. Al na vijf minuten ging hij deerlijk in de fout. Gueroui schoot op doel, de bal bleef tussen enkele spelers hangen en Sula ging met de voet vooruit in op doelman Kustermans, waarna de bal in doel hobbelde. Tot verbazing van vriend en vijand keurde de ref de treffer goed: 0-1. In de tiende minuut was er een dribbel en een doelpoging van Yagan, maar de bal ging voorlangs. Rond het halfuur waren de bezoekers baas en had Dessel het even moeilijk. Lommel zat immers in een zetel: het kon rustig achteroverleunen en loeren op de counter. Bij de thuisploeg waren de combinaties te onprecies om voor echte dreiging te zorgen.

In de tweede helft stak groenwit een tandje bij. Kort voor het uur kende het een sterke fase. Eerst ging Lenaerts net onder de bal door aan de tweede paal na een hoekschop van Smet en even later kopte Remen op de lat, waarna de bal uit het doel gehaald werd door een verdediger net voor Vansimpsen. Die werd nog eens op een dubieuze manier gestuit zonder dat de man in oranje ingreep. Lommel brak dan uit via Vermijl die voorbij Kustermans ging, maar Lenaerts werkte de bal net op tijd buiten naast de paal. In de 73ste minuut geschiedde dan toch gerechtigheid. Breugelmans bediende Smet die de bal vanop de flank voor doel slingerde en Janssens kopte hoog opverend in de verste hoek: 1-1. Invaller Vermeiren dwong Kustermans nog tot een attente redding en Breugelmans zorgde voor het laatste gevaar na een actie van Tilburgs. Doelman Clepkens moest Jari’s schot lossen, maar hij kon zich net herpakken voor de neus van Vansimpsen. In de blessuretijd werd Tilburgs nog op een erg verdachte wijze tot staan gebracht, maar weer zag Brinckman de fase anders: hij gaf Ruben een gele kaart voor een zogezegde schwalbe… Zo beëindigde de ref zijn wedstrijd met een zoveelste valse noot.

Dsc 4872

Na afloop toonde doelman Wim Kustermans zijn gehavende knie. “Zowel Sula als ik ging voor de bal, maar hij kwam met zijn voet vooruit naar mij toe en ging vol door op mijn knie”, deed de Desselse goalie zijn verhaal. “Een keeper moet beschermd worden en dat deed de ref duidelijk niet. Zo werden we meteen benadeeld en dat was niet de eerste keer. Echt jammer. Wat ik van de wedstrijd vond? We begonnen goed en Lommel legde de nadruk op de organisatie na zijn nul op zes. Wij gaven geen kans weg. In de tweede helft hadden wij het betere van het spel en mijn collega van Lommel speelde zich in de kijker. Onze tegenstander kon alleen dreigen bij vrije trappen. Lommel was nog één keer gevaarlijk met een schot van Vermeiren, terwijl wij een viertal kansen hadden om te scoren. Volgens ons waren er twee penaltygevallen, nl. bij fouten op Vansimpsen en Tilburgs. Iedereen ging er voluit voor. Jammer dat de ref de match enigszins verbrodde. Op basis van de kansen verdienden wij te winnen. Maar op zich is de 1-1 geen slechte uitslag, zeker na een 0-1-achterstand tegen een profploeg. We hebben getoond dat we thuis nog altijd een sterke reputatie hebben.”

Lommeltrainer Tom Van Imschoot had veel lof voor Dessel: “Ik heb één ding geleerd”, zei hij. “Dessel wordt dé uitdager voor promotie. Het zit in een heel goede flow. Ons doelpunt was een voorbeeld van grinta, van echt willen. Voor ons is dit een billijk gelijkspel. Dessel heeft me hoe dan ook aangenaam verrast.”

Desselcoach Patrick Witters feliciteerde zijn spelers in de eerste plaats. “Bij momenten was het genieten”, zei hij. “Dessel trachtte zijn spel op te leggen en daar slaagden we behoorlijk in. We kwamen op een heel lullige manier op achterstand, maar we herstelden ons goed. In de tweede helft verhoogden we de druk en werden we nog dominanter. We bleven strijden en voetballen. De gelijkmaker was dan ook verdiend. We zagen twee ploegen die willen en veel kwaliteiten hebben. Ik ben zeer tevreden. Met de 1-1 kunnen we uiteindelijk leven, ook al zat er misschien meer in.”

RuNu

Dessel Berchem 11