Virton 33

 Haast perfecte eerste speelhelft           

Dessel – Hamme 3-0

Vier thuiswedstrijden, vier overwinningen. Dat is de fraaie balans die Dessel kan voorleggen voor eigen publiek. Ook Hamme kon groen-wit weinig of niets in de weg leggen. Vooral voor de rust wervelde het als vanouds en de prestatie riep heel wat herinneringen aan vorig seizoen op.

Met Vansimpsen opnieuw in de basis ten nadele van Yagan begon Dessel als een wervelwind aan de partij. Al in de tweede minuut ging Vansimpsen zijn kans met een lage schuiver en doelman De Vroe kon aan de eerste paal net redding brengen met de voet. Even later haalde Breugelmans uit. Via de keeper en de paal belandde de bal in hoekschop. Daarbij kopte Lenaerts van dichtbij over.

In de 8ste minuut was het al raak. Tilburgs bediende Janssens en die tilde de bal mooi in één tijd in doel: 1-0. In het tweede kwartier kopte Janssens naast op aangeven van Njengo. De eerste dreiging van Hamme situeerde zich in de 22ste minuut. Vergeylen speelde De Wilde aan en die kopte net voorlangs. Vlak voor het halfuur trapte Smet een  hoekschop. De Vroe bokste de bal in de voeten van de vrijstaande Remen en de aanvoerder kende geen genade: 2-0. Bij een nieuwe corner van Smet kopte Lenaerts alweer van dichtbij over. In de 36ste minuut beging Vercruysse een duwfout op Remen. De ref legde de bal logischerwijze op de stip en het was een koud kunstje voor Janssens om zijn tweede van de avond te scoren en zo de riante 3-0-cijfers op het bord te zetten.

De tweede helft had heel wat minder spektakel te bieden. Even na het uur geraakte Breugelmans wel alleen door, maar hij besloot in het zijnet. Daarna bood Hamme dan toch enigszins weerwerk. Ivens besloot op de paal op aangeven van speler-trainer Vandamme en Janssens redde een bal van invaller Luissint net voor de doellijn. Na een botsing met een tegenspeler viel Ofori uit met een blessure aan de oogkas. Na de wedstrijd trok hij onmiddellijk naar de spoedafdeling van het Molse ziekenhuis. Dessel moest met z’n tienen verder, omdat de drie wissels al gebeurd waren. Maar dat was geen probleem voor de zegezekere thuisploeg die alleen Vandamme nog even zag dreigen met een poging voorlangs. Dessel behaalde zijn makkelijkste thuisoverwinning tot nu toe, in de eerste plaats dankzij het voortreffelijke spel voor de rust én de open aanpak van de bezoekers die duidelijk boven hun stand geklasseerd stonden.

Met zijn twee doelpunten verdubbelt Kevin Janssens zijn productie tot vier goals. “Onze eerste helft was bijna perfect te noemen”, glunderde hij na afloop. “We ontwikkelden onmiddellijk de nodige druk en ook de snelheid van handelen was uitstekend. Dat moeten we thuis overigens altijd proberen. Een afwachtende houding past niet bij ons. Volle gas vanaf de eerste minuut, dat is ons credo. In de tweede periode probeerden we hetzelfde, maar toen lukte het niet zo goed meer. De intentie was er zeker nog wel. We hebben in elk geval het negatieve van de vorige speeldag weggespeeld en doen vergeten. De sfeer was bijzonder prettig, vooral dankzij de aanwezigheid van de Desselse jeugdploegen. Zij hebben hoe dan ook een goede wedstrijd gezien. We gaven ook niets weg en dat was een extra pluspunt. We hebben al een hele tijd geleden een sterke thuisreputatie opgebouwd en we doen die nog altijd eer aan”, besloot de ‘man van de match’.

RuNu