De laatste competitiewedstrijd van het jaar, tegen FC Luik, kon voor Dessel niet slechter beginnen. Na vier minuten mocht Bangoura voorzetten vanop rechts en Kabeya kopte hoog opverend onhoudbaar binnen: 0-1. Nauwelijks zes minuten later trapte Mariën een hoekschop. Nu was het Bangoura die het hoogst klom en in de kruising kopte: 0-2. Van een ijskoude douche gesproken!

Geleidelijk herpakte Dessel zich en Gerits zorgde voor het eerste gevaar met een schot, gestopt door doelman Matthys. Even later brak Kabeya door aan de overkant, maar hij stuitte op Kustermans. Na een twintigtal minuten stak de thuisploeg een tandje bij. Een mooie aanval via Gerits en Breugelmans leidde tot bij Jutten wiens uitstekend schot afweek op een verdediger en zo over doel ging. Even later trapte Jutten de bal in de handen van de keeper en plaatste Gerits de bal net aan de verkeerde kant van de paal. In de 40ste minuut kwam de aansluitingstreffer dan toch tot stand. Breugelmans stuurde de bal naar de tweede paal, waar Smet kwam ingelopen en keihard in het dak van het doel knalde: 1-2. Meteen de ruststand.

 

 

Dessel Sport Rwdm45502

Kort na de hervatting leed Lenaerts balverlies. Invaller Mouchamps ging aan de haal, maar Kustermans kon de meubelen redden. Vlak voor het uur scoorde Dessel de gelijkmaker. Smet bereidde voor en Robin trapte binnen: 2-2. Zo was het erbarmelijke begin van de wedstrijd helemaal weggeveegd. Dessel ging nu helemaal door en met een twintigmeterschot verplichtte Smet de doelman tot een redding in hoekschop. Bij die corner vuurde Vansimpsen een schicht af, maar weer stond Matthys pal. In de 85ste minuut kwam de goal van de overwinning er toch nog. Een verre, maar precieze voorzet van Breugelmans bereikte Vansimpsen die de bal net voldoende met de haren streelde om de doelman te verschalken: 3-2. Een kostbare zege op de valreep die de groenwitten meteen een zalig gevoel bezorgde. 

Mike Smet scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen en was ook bij de pinken met een assist. “Het doet heel veel deugd dat we de scheve situatie nog konden ombuigen”, lachte hij na afloop. “We startten slecht. Bij de eerste goal lieten we de voorzet te makkelijk trappen en bij de tweede, de hoekschop, verdedigden we te laks. Dat is nu allemaal vergeten. In de loop van de eerste helft voerden we de druk op en je voelde dat een doelpunt er zat aan te komen. Na die 1-2 waren we vertrokken. Tijdens de rust werd erop gewezen dat we erover zouden gaan, als we gelijk konden maken. Toch bleef het lang 2-2. Uiteindelijk wonnen we na een hectische fase onze kalmte terug en keerde de rust terug in de ploeg. Het hele team bleef in een goede afloop geloven. We wisten vooraf dat we in deze match drie gouden punten konden pakken. Nu gaan we met een goed gevoel de feestdagen in. We krijgen twee weken rust en herbeginnen op 2 januari.”

Trainer Patrick Witters wees erop dat zijn ploeg niet slechter kon beginnen. “Meteen werden onze goede intenties weggeveegd”, zei hij. “We moesten even van die 0-2 bekomen. Na twintig minuten kwam er beterschap en we begonnen te drukken. De 1-2 was het signaal om er vol voor te gaan. In de tweede helft duwden we door op mentaliteit en karakter. Bij de 2-2 wisten we dat er nog meer in zat. Het stemt me zeer tevreden dat mijn jongens dit kunnen opbrengen. De weerbaarheid die ze vandaag toonden, daar doe ik mijn petje voor af. We doen nu een goede zaak door thuis een negen op negen te laten optekenen.”

RuNu