De kop is er af bij Dessel en het doel werd bereikt want onze witgroenen namen een puntje mee uit het Luikse Visé in deze competitie-opener. Mede met dank aan goalie Wim Kustermans, die zijn doel ongeschonden hield met een dubbele ingreep in een spannende slotfase.

Het was de thuisploeg die voor de eerste schermutselingen zorgde via Perseo en M.Wilmots maar hun schoten misten precisie of stuitten op de Desselse doelman. Dessel antwoordde met een poging van Mathei, gestopt door thuisdoelman Cremer. De witgroenen kwamen naarmate de tijd vorderde iets beter in hun spel. Even voor het halfuur was er een mogelijkheid toen de ingevallen Cheprassov de snelle Cerigioni aanspeelde maar hij liet de bal iets te ver van de voet lopen. Aan de overzijde was het ex-Desselaar Gerits die zijn schot naast zag gaan. Op slag van rust kwam de thuisploeg dicht bij de openingstreffer na een voorzet van Perseo, maar Sangare werd in extremis afgestopt door Verbeek, die de Desselse meubelen redde. Ruststand dus 0-0.

Ook na de rust was het eerste gevaar voor Visé, dat ei zo na profiteerde van een omschakelmoment maar Sangare zag zijn onorthodoxe omhaal net naast gaan. Maar ook Dessel trachtte openingen te vinden via Breugelmans die Versmissen vond in de diepte maar die raakte jammerlijk de bal verkeerd. Weg kans dus. Nadien waren er nog pogingen van Breugelmans en Sols, helaas zonder resultaat. Bij Visé viel er nog een schuiver te noteren van de ingevallen Gueye, mooi gered door Kustermans evenals een schot-voorzet van Manfredi. Bij Dessel zorgde de ingevallen Ghislain ei zo na voor de verrassing, maar tot tweemaal toe was zijn schot niet zuiver genoeg om de score te openen. In de ultieme slotminuten was het nog bibberen voor de groenwitten met eerst een kopbal van alweer Gueye maar doelman Wim Kustermans stopte met de vingertoppen, waarna in de rebound de eveneens ingevallen Brrou in de verste hoek ook op de Desselse goalie stuitte. Zo kon Dessel het eerste puntje pakken en dat deed deugd, zeker nadat het anderhalf jaar verstoken bleef van competitievoetbal.

Volgende week zaterdag is het wachten op de komst van Winkel Sport SE dat eveneens het eerste punt pakte tegen FC Mandel United. (fvh)

Visé: Cremer, Thuys (74’Cavagnera), Perseo (80’Panepinto), M.Wilmots, Cascia (68’ Brrou), Sangare (74’ Gueye), Manfredi, Schillings, Gerits, R.Wilmots, Bonemme. Overige wisselspelers: Guarnen, Pannier, Musset Quintas.

Dessel Sport: Kustermans, Verbeek, Lenaerts, Breugelmans (85’ Vanhaen), Cinti (80’ Ghislain), Mathei (22’Cheprassov), Versmissen, Cerigioni, Sols, Haagen, Boujouh. Overige wisselspelers: Geladé, Peeters, Goor, Kolen.

Gele kaart: Breugelmans, Gerits.