Dessel - Knokke 0-4

De openingsspeeldag van de nieuwe competitie heeft niet gebracht wat iedereen er van verwacht had. Met Knokke kregen onze jongens wel een sterke tegenstander voor de kiezen, maar na een degelijke voorbereiding en een vlotte 7-1 winst in de Beker van België tegen Wielsbeke afgelopen zondag, was puntenwinst tegen Knokke een reële verwachting.

Die Bekerwedstrijd had wel een slachtoffer geëist want diepe spits Skender Loshi was niet hersteld van de pijnlijke trap die hij op zijn enkel had gekregen waardoor Oleg Cheprassov in de ploeg kwam, terwijl Robbe Goor op de linksachter Alex Swerten kwam vervangen en Hannes Smolders zijn plek op het middenveld opnieuw kreeg ten nadele van Lode Peeters.

Na een voorzichtige openingsfase nam Knokke de partij in handen en met de rust in zicht kreeg Dessel op twee minuten tijd twee treffers te slikken. De aalvlugge Mfumu sneed van op zijn linkerkant naar binnen en gaf met een geplaatste bal doelman Gian Geladé het nakijken. Meteen daarop een quasi identieke fase. Nu was het Ghesquière die naar binnen sneed en tegen zijn kanonschot had Geladé geen schijn van kans : 0-2 en Dessel diep in de problemen.

Trainer Benny Lunenburg was niet tevreden en liet dat zijn manschappen duidelijk merken tijdens de rust. De tweede helft bracht aanvankelijk niet meteen verbetering, want het was Yoshi Mariën, broer van ex-Desselspeler Jari, die Geladé meteen aan het werk zette en kort daarop rakelings naast trapte. Pas met het uur in zicht konden onze thuiself een eerst keer echt voor gevaar zorgen. Smolders stuurde Cheprassov mooi weg op links en zijn voorzet werd voor Vanhaen rakelings naast getrapt. Het gaf de thuisaanhang weer wat hoop, maar die werd genadeloos de kop ingedrukt door Mfumu die meteen na die kans van Vanhaen zijn tweede van de avond binnen tikte nadat Geladé een schot van Mariën net niet genoeg had kunnen afweren: 0-3 en match gespeeld. Helemaal pijnlijk werd het in de 70ste minuut toen Jalloh iets sneller op de bal zat dan Robbe Goor en de 0-4 binnen prikte.

Dessel ging dus meteen met de billen bloot en deze prestatie vraagt om een revanche. Die kan er zondag komen als we naar de Luikse eerstprovincialer Fizoise trekken in de vierde ronde van de Beker van België. Volgende week woensdag wacht een verplaatsing naar Heist dat zijn openingswedstrijd ook verloor (2-1 op Winkel Sport) (rwi)

 

DESSEL: Geladé, Smolders (60’ Osei-Berkoe), Ghislain, Mekkaoui (72’ Van Hout), Vanhaen (84’ Pedro), Cheprassov, ­Geukens (72’ Swerten), Goor, Kolen, Haagen, Cavus (60’ Peeters).

Overige Wisselspelers: Camps, Colman

KNOKKE: Dhoest, Vanraefelghem, Schoonbaert, Ghesquiere (89’ Bailly), Pierre, Mariën (87’ Köse), Jalloh (78’ Van Walle), Mfumu (87’ Van Den Bossche), Buysse (89’ Nuyts), Vervaque, ­Aelterman.

DOELPUNTEN: 41’ Mfumu 0-1, 42’ Ghesquière 0-2, 60’ Mfumu 0-3, 70’ Jalloh 0-4

GELE KAARTEN: 13’ Cavus, 65’ Vanhaen, 78’ Haagen, 80’ Peeters