Daan Colman: "Basisplaatsen veroveren en een goaltje meepikken"

10-03-2023

Daan Colman: "basisplaatsen verzamelen en een goaltje meepikken"

Daan startte zijn voetbalcarrière bij KFC De Kempen en maakte op zijn 13 jaar de overstap naar KFC Dessel Sport. Hij is één van de jeugdspelers uit onze jeugdacademie die het dit seizoen tot de eerste ploeg geschopt hebben. Een korte kennismaking:

- Dag Daan, welkom. Kan je me vertellen hoe je bij het eerste elftal bent beland ?

"Vorig seizoen startte ik als aanvaller nog bij de beloften onder trainer Tom Joris. Op het einde van de voorbereiding kon ik al af en toe doorstoten naar de A-kern. In die periode mocht ik al proeven van een eerste selectie op de bank en een paar weken later maakte ik thuis tegen KSK Heist mijn debuut op de grasmat. Mijn eerste basisplaats kon ik afdwingen in de eindronde op Club Luik."

- Ik kan mij inbeelden dat het een heel nieuwe omgeving is waarin je terecht komt. Werd je goed opgevangen door de spelersgroep ?

"Dat viel best mee. Als jonge speler is het altijd wel wat zoeken, want je komt toch bij de volwassen spelers terecht. Het was gelukkig een jonge groep met enkele spelers vanuit de jeugdacademie, wat de overgang wat vlotter deed verlopen."

- Wat zijn de ambities van Daan Colman nog ?

"Ik wil in de eerste plaats zo veel mogelijk ervaring blijven opdoen. Alle speelminuten die ik dit seizoen nog kan verzamelen, dragen allemaal bij tot mijn ontwikkeling. Verder werk ik hard om meer basisplaatsen te veroveren en als spits is het natuurlijk fijn om hier en daar een goaltje mee te pikken (grijns)."

- Wat zijn je ervaringen met trainer Vreven ?

"Ik voel toch wel aan dat sinds de komst van de nieuwe coach er wel heel wat veranderd is. Ook voor de jonge spelers of jeugdspelers was dit een positief gegeven. Iedereen startte vanaf nul en kreeg zijn kansen. Voor mij persoonlijk gaf dit ook een boost: de coach pusht elke speler in de selectie en schenkt veel vertrouwen. De visie van de coach is heel duidelijk, zowel in balverlies als in balbezit. Dat is heel belangrijk."

- Je speelde twee goede wedstrijden in de basis bij eerste ploeg. Jammer genoeg moest je plaats ruimen voor Cerigioni, toen die terug uit blessure kwam. Komt dat als een klap of sterkt je dat om nog beter te worden ?

Natuurlijk is dat niet leuk als speler. Zeker na twee goede wedstrijden verwacht je als speler te blijven staan. Toch begrijp ik wel: met Cerigioni hebben we een zeer ervaren spits, die al veel bewezen heeft en zijn goaltjes meepikt. Als jonge spits kan ik toch wel veel van hem leren. En dat kan ik omzetten in de speelminuten die ik nog veel hoop te krijgen dit jaar !"

- Succes nog, Daan !