Alessandro Cerigioni rekent opnieuw op de drie punten

06-04-2023

Het Paasweekend openen we met een uitwedstrijd bij de beloften van Sporting Charleroi. Puntenwinst brengt ons alweer dichter bij een verlengd verblijf in eerste nationale en het vertrouwen is groot.

"In principe mag ik het niet zeggen, de druk weghouden weet je wel, maar ik zeg het toch: we moeten winnen vrijdag avond", zegt Alessandro Cerigioni onomwonden. "Met 6 op 6 zijn we mathematisch nog niet zeker van het behoud, maar dan begint het er wel echt heel goed uit te zien", weet onze spits die tegen Mandel United bij de rust in kwam en meteen beslissend was bij de 1-0. "Ik was er twee weken niet bij omdat ik weer wat last had van de hamstrings. Ik heb het al een paar keer gezegd. Mijn zware beroep als postbode met vaak korte nachten in combinatie met het zware trainingsregime eist soms zijn tol en dan protesteert mijn lichaam. Zo simpel kan het zijn", knipoogt onze afscheidnemende spits die afgelopen zaterdag bijna een doelpuntje meepikte, maar zijn poging nog net door de doelman gestopt zag worden.

"Jammer dat die bal er niet in ging, want ik had graag nog eens gescoord. De doelman van Mandel United, Merveille Goblet, is trouwens een ex-ploegmaat van mij. We speelden samen bij Waasland-Beveren. Ik vind hem een topdoelman met geweldige reflexen, maar ook hij zal niet kunnen vermijden dat Mandel volgend seizoen een reeksje lager zal spelen. Ik vond hen overigens helemaal niet slecht. Ze hebben niks meer te verliezen en dat zag je aan hun spel. Ze speelden zonder druk en met een paar spelers die echt wel veel gestalte hebben, maakten ze het ons, zeker voor rusten, erg lastig. Gelukkig konden we na de rust wel afstand nemen en boekten we een belangrijke zege. We zijn dus op de goede weg naar het behoud, maar de match tegen Sporting Charleroi B wordt alweer een heel belangrijke", weet Cerigioni. (rwi)