Alessandro Cerigioni: “Tot de laatste minuut kan deze mooie club op mij rekenen”

26-02-2023

We hebben onze drukke week afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Thes. Een juiste uitslag, maar toch zagen we in de kleedkamer van onze thuisploeg meteen na de wedstrijd vooral bedrukte gezichten. Ook bij Alessandro Cerigioni die ons kort na het openingsdoelpunt van Thes weer langszij had gebracht.

"We speelden een geweldige eerste helft en de voorsprong bij de rust was meer dan verdiend. In de tweede helft ging het allemaal iets minder vlot, maar eigenlijk kon Thes weinig met het veldoverwicht doen. Kansen waren schaars en dan is het sneu dat we op een nogal knullige manier de 2-2 moesten toestaan. Bij een hoekschop geraakte de bal niet weg en uiteindelijk was het topschutter Bertaccini die hem tegen de netten prikte en dat was toch wel pijnlijk", aldus onze topschutter die vorige zaterdag zijn vijfde van het seizoen scoorde.

"Een echte spitsengoal", omschreef de afscheidnemende spits zijn doelpunt. "Ik kwam op het juiste moment voor de verdediger en kon de voorzet van Tom Ghislain aan de eerste paal in doel deviëren. Sinds de komst van Stijn Vreven speel ik meestal als diepste spits en die rol ligt mij wel. Ik ben dan wel aan mijn laatste maanden bezig bij Dessel, maar tot het eind van het seizoen zal deze club op mij kunnen rekenen. Ik ben nu bezig aan mijn vierde seizoen en heb hier alles al meegemaakt. Dessel is zo'n correcte en warme club dat ik er tot de laatste snik voor zal strijden om deze club in eerste nationale te houden. Ik ben er van overtuigd dat we daarin gaan slagen. Als je ziet hoe we, zeker voor rusten, echt goed voetbal brachten, dan weet je dat we op de goede weg zijn", aldus de 30-jarige ex-prof die volgend seizoen voor de Limburgse eersteprovincialer Koersel zal gaan voetballen. (rwi)