Axel Swerten zet iedereen op scherp: "Het moet beter dan tegen Heist"

18-03-2023

Onze midweekmatch tegen Heist leverde ons jammer genoeg geen punten op en dus trekken we zondag naar Tienen in de hoop om daar wel iets te oogsten.

Voor Terry Osei-Berkoe en Axel Swerten wordt het een prettig weerzien met hun ex-club. "Prettig als we winnen, anders is er niks aan", zegt onze linksback onomwonden. "Tienen is een tegenstander waartegen we zeker punten moeten kunnen pakken, maar dan moet het wel beter zijn dan afgelopen woensdag. Tegen Heist is nog maar eens gebleken dat we alleen iets kunnen oogsten als iedereen top is en dat was duidelijk niet het geval. Te veel jongens bleven onder hun niveau en dan kan je in deze reeks geen enkele wedstrijd winnen. Zelf presteerde ik ook niet zoals het zou moeten, dat besef ik maar al te goed. Mijn tweede helft was beter, maar voor rusten was het gewoon niet goed genoeg" is Swerten streng voor zichzelf.

"We waren niet scherp genoeg en verloren te veel duels. Op slag van rusten kwamen we wel op gelijke hoogte met een prima doelpunt van Kristiaan Haagen, maar de 1-1 bij de rust vond ik nogal gevleid. We begonnen dan weer niet slecht aan de tweede helft, maar op het laatste kwartier na moesten we onze meerdere erkennen in Heist. Op hun overwinning was, de volle 90' in ogenschouw genomen, weinig af te dingen."

"De voorbije weken liep het nochtans prima, maar deze nederlaag heeft ons weer met beide voeten op de grond gezet. We hebben dan al wel een kleine kloof met de ploegen achter ons, veilig zijn we nog steeds niet. Het zal knokken worden tot het einde", beseft Swerten. (rwi)