Centraal verdedigersduo leidt ons naar winst

23-02-2023

Dessel - Sporting Charleroi B : 2-0

Met winst tegen Sporting Charleroi B doen we een uitstekende zaak. We springen over de Carolo's en nemen weer wat meer afstand van de ploegen onder ons.

In vergelijking met de partij van vorige zaterdag voerde trainer Stijn Vreven zes al dan niet verplichte wissels door. Ghislain was geschorst, aanwinst Kasmi was niet speelgerechtigd, Vanhaen was ziek en Konneh, Kolen en Vandebrouck vielen naast de ploeg. Osei-Berkoe, Coeckelbergs, Sols, Cheprassov, Smolders en Swerten waren de vervangers.

De vlam zat meteen in de pan met een open kans voor Mathijs Coeckelbergs, maar de vervanger van Kasim Konneh trapte naast. Meteen daarop was Tchatchoua sneller dan Verbeek en kon hij alleen op Geladé af gaan. Onze doelman toonde nog maar eens zijn uitstekende vorm en weerde de poging van de bezoeker net genoeg af, terwijl Smolders de rest deed en de bal nog voor de lijn kon ontzetten.

Halfweg de eerste helft kregen we langs Coeckelbergs opnieuw een erg grote kans. Na een knappe aanval kwam de bal tot bij Mathijs maar hij pegelde hem over. Cheprassov probeerde het dan met het hoofd, maar zijn poging ging naast. Ook Versmissen ging zijn kans. Buitenkant voet trapte hij de bal net naast. We bleven de kansen opstapelen en nu was het de beurt aan Osei-Berkoe die op aangeven van Cheprassov zijn kans mocht gaan. Terry stifte de bal over de doelman, maar ook over de deklat. Na een poging van Cheprassov, door de keeper in hoekschop geduwd, kregen we op die hoekschop eindelijk loon naar werken. Swerten zette perfect voor en Haagen devieerde onhoudbaar voor Patron in doel : 1-0, dikverdiend.

De youngsters van Sporting Charleroi kwamen erg gedreven uit de kleedkamer en Geladé moest Rousseau van de gelijkmaker houden, terwijl een schot van Lutte op de paal belandde. We kwamen dus met de schrik vrij en we moesten ons herpakken. Cerigioni kreeg daarvoor de kans, maar hij trapte in het zijnet. Toen ref Wuyts de bal op de stip legde na handsspel, mocht Smolders zich achter de bal zetten. Onze centrale verdediger trapte de bal staalhard in de hoek van het doel en zette de dubbele voorsprong op het bord. We controleerden de partij rustig uit en gaven nog amper kansen weg. Onze zesde seizoenszege is meteen een feit en zaterdag gaan we, opnieuw in eigen huis, op zoek naar puntenwinst tegen het Thes van onze ex-trainer Patrick Witters en ex-speler Milan Troonbeeckx. De aftrap is dan weer op het gebruikelijke uur 19u30. Supporters op post! (rwi)

DESSEL: Geladé, Swerten, Haagen, Smolders, Verbeek, Sols, Cerigioni (90' Pedro), Versmissen, Coeckelbergs (80' Colman), Cheprassov (80' Konneh), Osei-Berkoe (86' Vandebrouck).

Overige spelers: Camps, Cavus.

SPORTING CHARLEROI B: Patron, Dalle, Denuit (42' Mionticelli), Mbeng, Malungu (72' Vandermeulen), Tchatchoua, Lokembo, Lutte (72' Diallo), Rousseau (59' Benaets), De Moerloose (59' Bongiovanni), Ntelo

DOELPUNTEN: 44' Haagen 1-0, 59' Smolders 2-0 (strafschop)

GELE KAARTEN: 51' Mbeng, 78' Lokembo, 78' Haagen, 89' Vandebrouck

SCHEIDSRECHTERS: Wuyts Ruben - Lenaerts Kenneth - Martens Geoffrey