Dessel geeft in absolute slot zege nog uit handen

30-01-2023

Onze jongens hadden lang zicht op een tweede opeenvolgende zege en zouden daarmee een geweldige zaak gedaan hebben in de strijd tegen de degradatie. Een doelpunt in blessuretijd besliste er echter anders over en dus moesten we tevreden zijn met een puntendeling.

We begonnen erg goed aan de partij en in het eerste kwartier kwamen we al op voorsprong. Kasim Konneh, tegen Ninove matchwinnaar met een doelpunt in de slotfase en daarvoor beloond met een eerste basisplaats, kon met een gelukje een bal van Colman meenemen, maar wat onze nieuwste sensatie dan uit de sloffen schudde, was wondermooi. Kasim stifte de bal heerlijk mooi over doelman Kudimbana en zorgde voor de vroege voorsprong. Tien minuten later kregen we opnieuw een erg goede kans om de score uit te diepen, maar Konneh maakte deze keer de verkeerde keuze. In plaats van Colman aan te spelen, probeerde Kasim het zelf, helaas zonder resultaat. Iets na het half uur kwamen we goed weg toe Caufriez van ver op de paal trapte.

Na rusten had de thuisploeg aanvankelijk het overwicht, zonder echt gevaarlijk te zijn. De kansen kwamen er voor onze jongens, maar Kudimbana hield eerst Ghislain van de 0-2 en pakte even later ook uit met een goede redding op een poging van Konneh. Kudimbana bleef onze kwelduivel, want toen een voorzet van Konneh tot bij Ghislain kwam, moest onze flankaanvaller eigenlijk scoren, maar de thuisgoalie stak daar met een schitterende redding nog een stokje voor. Die gemiste kansen braken ons bijna zuur op, maar gelukkig konden ook wij op een uitstekende doelman rekenen. Geladé duwde een poging van Sula in hoekschop en pakte even later uit met een save op een kopbal van diezelfde Sula. Een lokaal doelpunt bleef echter in de lucht hangen en waar iedereen een beetje voor vreesde, gebeurde in de toegevoegde tijd. Een voorzet van de ingevallen Tall werd door iedereen gemist en viel aan de tweede paal binnen: 1-1. Een hard verdict voor onze jongens.

Volgend weekend spelen we thuis tegen de beloften van OH Leuven. De aftrap is om 19u30. (rwi)

SINT-ELOOIS-WINKEL: M. Kudimbana, Caufriez (45' Debouver), Bendianishvili (45' Deschilder), Verhooghe, Reuse, Voskanian (88' Tall), Vandendriessche, Van Marcke (75' B. Kudimbana), Clyncke (90' Dewaele), Sula, Dauchy

DESSEL: Geladé, Ghislain (80' Coeckelbergs), Osei-Berkoe (67' Cerigioni), Versmissen, Sols, Smolders, Konneh (90' Peeters), Colman (80' Cheprassov), Haagen, Cavus (45' Verbeek), Swerten. Overige spelers: Camps, Kolen.

DOELPUNTEN: 13' Konneh 0-1, 92' Tall 1-1
GELE KAARTEN: 31' Van Marcke, 65' Sols, 71' Swerten

SCHEIDSRECHTERS: Verbeke Bert - Decroo Sam - Baillieul Christophe