Dessel haalt zwaar uit op het veld van Tienen

20-03-2023

Tienen - Dessel : 1-6

Wat een weekend voor onze beide elftallen. Nadat onze B-ploeg zaterdag vlot de maat nam van St. Dimpna B (eindstand 6-2) volgde ons A-elftal dat voorbeeld door met 1-6 te gaan winnen bij Tienen, wat een revanche na de toch wel mindere prestatie van afgelopen woensdag tegen Heist.

Voor de verplaatsing naar de Suikerjongens kon trainer Stijn Vreven niet rekenen op de geschorste Jens Verbeek en dus kwam Ilkan Cavus opnieuw in de ploeg. Kasmi, tegen Heist niet speelgerechtigd, nam opnieuw plaats op het middenveld ten nadele van Dimitri Vanhaen.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Singh plaatste de bal over doelman Geladé, maar Kristiaan Haagen kon nog net in hoekschop koppen. Bij de eerste echte doorbraak van Dessel was het meteen raak. Een diepe bal kwam tot bij Osei-Berkoe. De ex-speler van Tienen werd foutief onderuit gehaald, maar de ref gaf balvoordeel en daardoor kon Konneh alleen op doel af gaan. Onze jonge flankspeler bleef kalm en werkte beheerst af: 0-1.
Tienen reageerde met kansen voor Claes, Yagan en opnieuw Claes, maar de 0-1 bleef op het bord en toen de ref een fout op Konneh bestrafte met een penalty verdubbelde Smolders de score. Op slag van rusten kregen we een tweede strafschop na handsspel van Bogaerts. Deze keer was het Kasmi die zich achter de bal mocht zetten en ook hij faalde niet: 0-3 bij de rust en match zo goed als gespeeld.

Tienentrainer Wouter Hias rekende met een driedubbele wissel tijdens de rust op een schokeffect, maar daar kwam niets van in huis want we waren nauwelijks aan de tweede helft begonnen of het stond 0-4. Konneh schakelde een paar thuisspelers uit en legde dan af voor Ghislain die vanuit een moeilijke hoek raak trof. Nog was de Desselse honger niet gestild, want Kasmi maakte er iets over het uur zelfs 0-5 van na voorbereidend werk van Konneh en Ghislain.

©Evy Luypaerts

Met nog een kwartier te gaan kon Tienen de eer min of meer redden met een knap doelpunt van Naudts die van ver staalhard raak trof. De eindstand kwam na 80 minuten op het bord. Versmissen veroverde de bal op het middenveld en kon Osei-Berkoe op de linkerflank bereiken. Zijn voorzet werd door invaller Skender Loshi binnen getrapt: 1-6 !

Voor de laatste keer dat we buitenshuis met vijf doelpunten verschil konden winnen moeten we al terug gaan naar het seizoen 97-98. Toen wonnen we in tweede nationale eveneens met 1-5 bij Cercle Brugge (26/04/98)

Van deze uitzonderlijke prestatie moeten we dan ook even genieten om dan met veel vertrouwen komend weekend naar Knokke te trekken. (rwi)

TIENEN: Herbots, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (86' Chantrain), Naudts, Yagan (86' Kempeneers), Singh (46' Arrivas), Bracké, Claes, Bogaerts (46' Jochmans), Matterne (46' Saidi)

DESSEL: Geladé, Ghislain, Kasmi (88' Geukens), Osei-Berkoe (88' Vanhaen), Versmissen, Sols, Smolders, Konneh (77' Loshi), Haagen, Cavus (68' Coeckelbergs), Swerten.

Overige spelers: Camps, Van Beylen, Pedro.

DOELPUNTEN: 18' Konneh 0-1, 35' Smolders 0-2 (strafschop), 45' Kasmi 0-3 (strafschop), 47' Ghislain 0-4, 65' Kasmi 0-5, 76' Naudts 1-5, 81' Loshi 1-6

GELE KAARTEN: 81' Yagan

SCHEIDSRECHTERS: De Beuckelaer Arne - Bonhomme Wout - Biron Julien