Dessel kan positieve lijn van voor de winterstop niet doortrekken

07-01-2023

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is op een ontgoocheling uitgedraaid voor onze jongens die hadden gehoopt om het nieuwe jaar met een zege te starten. Als snel bleek Tienen echter de gevaarlijkste ploeg en de eerste waarschuwing was er meteen eentje die kon tellen.

Boogaerts knalde een afvallende bal in één tijd tegen de paal. De reactie van Dessel kwam er halverwege de eerste helft. Een hoekschop werd door Tienen weggewerkt tot bij Sols. Onze heroptredende middenvelder haalde hard uit, maar zag zijn schot door Claes van de lijn gekeerd worden. Meeus en Yagan waagden voor Tienen nog hun kans, maar zij trapten naast en een vrijschop van Yagan belandde op het dak van het doel. Op slag van rusten had Geladé een prima parade in huis om opnieuw Yagan van de 0-1 te houden. Onze doelman tikte de gevaarlijke kopbal over de lat in hoekschop.

Tijdens de rust bracht trainer Vreven met Yari Breugelmans en Kristiaan Haagen twee verse pionnen op het bord. Haagen nam zijn positie centraal in de defensie in waardoor Cavus naar de rechtsback verhuisde en zo Jens Verbeek verving. Voor Verbeek was het de eerste wedstrijd in acht maanden.

De eerste kans was voor onze thuisjongens, maar Versmissen zag zijn harde knal afgeblokt worden. Ghislain kreeg tien minuten ver in de tweede helft de beste kans van de partij toen hij door Geukens alleen voor doel werd gezet, maar Tom geraakte niet voorbij doelman Bouzian. Het doelpunt viel aan de overzijde. Een voorzet werd via een Desselse voet tot bij Arrivas gedevieerd en hij trapte laag in de hoek binnen : 0-1.

Desseltrainer Stijn Vreven bracht met Vanhaen en Konneh nog twee verse krachten in en bijna bezorgde de jonge Konneh ons een punt toen hij bij zijn eerste baltoets de bal bijna in doel trapte. Bouziane hield met een onwaarschijnlijke save zijn netten ongeschonden.

Dessel drong in het slot nog aan, maar echte uitgesproken kansen kwamen er niet meer. We blijven dus, voor het eerst onder Stijn Vreven, puntenloos en moeten volgend weekend vol aan de bak op bezoek bij Ninove.

Positief is wel dat de ziekenboeg zo goed als leeg is en dat de langdurig geblesseerden Jasper Sols en Jens Verbeek opnieuw speelminuten konden pakken. (rwi)

DESSEL: Geladé, Swerten, Cavus, Smolders, Verbeek (45' Haagen), Sols (72' Konneh), Versmissen, Osei-Berkoe, Geukens (83' Colman), Ghislain (72' Vanhaen), Cheprassov (45' Breugelmans). Overige spelers: Camps, Coeckelbergs

TIENEN: Bouzian, Arrivas (89' Matterne), Bergiers, Meeus, Bogaerts, Vanwesemael (89' Chantrain), Jochmans (66' Bentayeb), Bracké, Claes (28' Kempeneers), Yagan, Naudts

DOELPUNT: 61' Arrivas 0-1
GELE KAARTEN: 82' Vanhaen, 84' Cavus, 90' Smolders

SCHEIDSRECHTERS: Yenthe Boogaerts - Maarten Linart - Brian Vanoppen