Dessel neemt de maat van Young Reds Antwerp en neemt steeds meer afstand van staartploegen

25-04-2023

Met een verdiende driepunter tegen Young Antwerp deed Dessel alweer een uitstekende zaak met het oog op het behoud. De redding is nog niet mathematisch zeker, maar niemand die er nog aan twijfelt dat we ook volgend seizoen in de hoogste "amateur"afdeling zullen mogen aantreden.

Met drie wissels in vergelijking met vorige week (Swerten, Cavus en Sols werden vervangen voor Van Beylen, Verbeek en Vanhaen) begon Dessel aan de belangrijke opdracht tegen de beloften van Antwerp. De partij begon ideaal voor ons, want Lennert Versmissen zette ons al vroeg op voorsprong met een schot waartegen Devalckeneer kansloos was, het derde doelpunt van het seizoen voor onze middenvelder.

Tegenreactie kwam er van Aziz, maar die talmde te lang om op doel te trappen. Dessel ging stevig op zoek naar een tweede doelpunt en dat kwam er bijna, maar Devalckeneer zweefde een schot van één van onze jongens nog uit de winkelhaak. We bleven aandringen om de geruststellende 0-2 te maken, maar de verdediging van Young Red Antwerp stond pal.

Na de rust kwam de thuisploeg sterk voor de dag. Degallaix zette onze doelman aan het werk, Geladé voorkwam de gelijkmaker. Iets over het uur kwamen we goed weg tot een bal van Aziz op de lat strandde. Smits, Krasniqi en Degallaix dreigden nog, maar we hielden stand.

Vanhees kreeg vlak voor affluiten nog een grote kans, maar zijn kopbal ging nipt over. De levensbelangrijke 0-1 bleef dus op het bord en nu kunnen we ons dus gaan voorbereiden om het Kempens treffen tegen het Hoogstraten van Wim Kustermans van aanstaande zaterdag.

De aftrap is zoals steeds om 19u30. Supporters op post ! (rwi)

ANTWERP B: Devalckeneer, Davis, Boakye (56' Shala), Smits, Aziz, Krasniqi, Elmazhad, Legein (84' Biset), Vanhees, Murataj (67' Zaânan), DaSilva (67' Ben Hamed)

DESSEL: Geladé, Verbeek (66' Coeckelbergs), Van Beylen, Ghislain, Kasmi (89' Loshi), Vanhaen, Osei-Berkoe, Versmissen, Cerigioni (80' Geukens), Smolders, Haagen.

Overige spelers: Linders, Cheprassov, Goor, Kolen

DOELPUNTEN: 13' Versmissen 0-1

GELE KAARTEN: 70' Davis , 75' Ben Hamed, 75' Ghislain, 83' Kasmi,

SCHEIDSRECHTERS: Bellon Cis - Martens Geoffrey - Wouters Yannick