Dessel pakt in absolute slot deugddoende zege

15-01-2023

Onze jongens waren na de nederlaag van afgelopen weekend tegen Tienen belust op revanche en gingen fel van start. Het eerste kwartier kwam de thuisploeg amper in het spel voor en Dessel dreigde een aantal keren langs Cavus, Coeckelbergs en Vanhaen. Pas in het tweede kwartier kon Ninove eens tegen prikken. Hertveldt stuitte op Geladé.

Zelf konden we nog een keer dreigen met een schot van Versmissen (net over) en een poging van Coeckelbergs waar Van Attenhoven best wat moeite mee kende. Hij redde in twee tijden. Rusten gingen we doen met een 0-0.

Zo sterk we aan de wedstrijd begonnen, zo slap was het bij het begin van de tweede helft. Bael kon een voorzet van Straetman te gemakkelijk binnen trappen: 1-0. Het duurde een tijdje vooraleer we weer gevaarlijk konden zijn, maar toen een voorzet van Swerten via Colman tot bij Vanhaen kwam, plaatste onze middenvelder de bal zuiver in de hoek: 1-1 en we zaten opnieuw in de wedstrijd.

Beide ploegen gingen nog voluit voor de zege en het dubbeltje viel uiteindelijk aan onze kant. Het was invaller Kasim Konneh die ons de belangrijke driepunter schonk met een prachtig doelpunt van zo'n 20 meter: 1-2. Het werd nog even spannend want Ninove kwam nog één keer heel dicht bij de gelijkmaker na een scrimmage voor doel, maar Geladé hield ons andermaal recht. We doen door deze overwinning een uitstekende zaak in het klassement en springen voor het eerst sinds lang naar een veilige plaats in het klassement. Komend weekend nemen we het in ons eigen stadion op tegen ploeg in vorm Heist. De aftrap is zoals steeds om 19u30. (rwi)

NINOVE: Van Attenhoven, Djoum, De Wannemaeker, De Bauw (27' Polizzi), Hertveldt, Romero Gomez (78' Ntambue), Straetman, Geenens, De Backer, Tshimanga, Bael (63' Deryck).

DESSEL: Geladé, Ghislain, Geukens (70' Konneh), Smolders, Coeckelbergs, Colman (80' Loshi), Haagen, Cavus (70' Verbeek), Swerten. Overige spelers: Camps, Peeters, Kolen

DOELPUNTEN: 46' Bael 1-0, 73' Vanhaen 1-1, 90' Konneh 1-2
GELE KAARTEN: 30' Hertveldt, 31' Vanhaen, 43' Swerten, 44' Geenens, 59' Haagen, 66' Tshimanga, 71' Coeckelbergs, 75' Straetman, 80' Ghislain, 90' Verbeek

SCHEIDSRECHTERS: Thomas Lucas - Fabian De Vriendt - Erwin Hermans