De Desselse jeugd bloeit op!

30-04-2024

Het seizoen loopt bijna op zijn eind en uiteindelijk hebben we zonder al teveel problemen een plek in de middenmoot kunnen afdwingen. Vooral na de winterstop was dit met momenten met héél mooi voetbal, veel doelpunten en ook redelijk wat minuten voor onze jonge spelers. Dat is iets waar we bij Dessel toch zoveel mogelijk voor proberen te gaan, kwaliteit op het veld mét zoveel mogelijk doorstroming vanuit de jeugd.

We willen daarom ook onze jeugdopleiding eruit lichten. Om op dit niveau mee te kunnen moet je als jeugdspeler naast het talent toch ook al de nodige kwaliteiten hebben. En de trainers en omkadering van onze opleiding zorgen er toch ook nu weer voor dat er enkele jongens zijn die doorstromen naar onze eerste ploeg, hun minuten maken en waarmee we de kaart van de Desselse jeugd kunnen blijven inzetten! In dit stukje gaan we dan ook 4 spelers en 2 keepers uitlichten die vanuit de opleiding komen of daar hun laatste stapjes hebben gezet naar de selectie van onze eerste ploeg.

We beginnen met vier jongens op de foto hierboven, die (groten)deels hun opleiding gehad hebben bij onze mooie club en zullen ze voorstellen zoals ze op de foto staan, van links naar rechts.

We beginnen met Rowi Boons (18). Hij is een spits die vanaf de U14 in onze opleiding zit en die bij de beloften dit seizoen het doel wel weet te vinden. Ook bij de eerste ploeg krijgt hij steeds meer zijn minuten, hij heeft er tot nu toe 122 verzameld in de competitie. Ook heeft Rowi zijn eerste officieuze doelpunt ook al kunnen noteren, dit deed hij in de oefenmatch tegen Berg en Dal in Januari. 

Kenley Baelus (16) is de jongste van het stel. Hij speelt als middenvelder vanaf de U16 bij onze club. Hij speelt zijn matchen veelal bij de beloften en heeft dit seizoen al enkele invalbeurten mogen maken en staat op 36 minuten tot dusver.

Jari Vandebrouck (19) is bij de U13 begonnen bij ons en zijn ontwikkeling is (net als onze hele ploeg) vooral na de winterstop in één rechte lijn omhoog gegaan, getuige ook zijn basisplaatsen in de laatste weken voor onze eerste ploeg. Waar hij eerder zijn invalbeurten meepikte, staat hij de laatste zeven wedstrijden steevast op linksachter in de basis. Hij verzamelde tot nu toe 713 minuten aan speeltijd.

Yoran Van Beylen (18) is de laatste die we van deze groep voor mogen stellen. De jonge centrale verdediger (die soms ook links achterin speelt) staat al enkele jaren te boek als een groot talent in Dessel. Hij begon bij ons in de U6, maakte later nog een tussenstapje naar Lommel om in de U17 weer terug naar huis te komen. Van de jongens op deze foto heeft hij tot nu toe de meeste minuten op de teller staan: een indrukwekkende 1104 minuten, bijna 40 procent van alle minuten die we tot nu toe dit seizoen gespeeld hebben!

Waar we met Gian Geladé één van de beste doelmannen van de reeks onder de lat hebben staan, staan er achter hem enkele jonge gasten klaar om van hem te leren en samen met hem het keeperstrio te vormen voor het volgende seizoen. Op de foto hierboven zie je beide jongelingen en we zullen ze ook kort aan jullie voorstellen.

Links op de foto staat Door Lievens (18) die vorige zomer de overstap maakte vanuit Westerlo naar onze opleiding. Door speelt zijn matchen doorgaans in de U19 en de beloften. Hij zal zoals gezegd volgend jaar één van de drie keepers zijn voor onze selectie.

Rechts op de foto staat Xander Linders (17) Een jonge doelman die al vanaf de U10 in onze opleiding zit. Xander maakt ook, afwisselend met onder andere Door, zijn minuten bij de beloften. Ook maakte hij in de voorbereiding al een officieus debuut voor onze eerste ploeg in de oefenmatch op Stayen tegen STVV. Hier mocht hij invallen en hield hij in het laatste half uur knap zijn doel schoon! Ook heeft hij gedurende het seizoen al één selectie meegepakt, hij zat tijdens het thuisduel tegen Visé mee op de bank.

We kunnen met recht zeggen dat de toekomst van het Desselse (jeugd)voetbal er rooskleurig uitziet!