Desselse muur is niet te slopen

19-02-2023

We zijn de drukke week gestart met een puntendeling tegen het sterke RAAL La Louvière dat vooral na rusten ons met de rug tegen ons eigen doel drukte, maar er was geen doorkomen aan en dat was niet alleen de verdienste van onze doelman en zijn defensie, maar van de hele ploeg.

Trainer Vreven kon niet rekenen op de geschorsten Swerten, Cavus, Smolders en Sols en moest dus puzzelen aan zijn elftal. Vandebrouck, Kolen, Haagen en Vanhaen waren de vervangers. Onze linkerflank was daarmee piepjong, want de debuterende Vandebrouck moet in mei nog 19 worden ook ook Kasim Konneh is pas net 20. Een dikke pluim voor onze jeugdwerking, want met ook nog Pedro, Goor, Coeckelbergs en Colman op het wedstrijdblad stonden er niet minder dan zes spelers uit onze eigen jeugdopleiding op het wedstrijdblad.

In de eerste helft speelden we meer dan aardig mee met de bezoekers en kregen we zelfs een paar uitstekende kansen om op voorsprong te komen. Ghislain kon al na 6 minuten spelen alleen op doelman Herman af gaan, maar hij verslikte zich in de bal. Nauwelijks vijf minuten later zoefde een poging van Versmissen slechts centimeters naast. De bezoekers reageerden met een gevaarlijke kopbal van Calant en een goed schot van Soumaré.

Halfweg de eerste helft hadden we altijd op voorsprong moeten komen toen Kasmi met een splijtende pass Ghislain afzonderde voor doel, maar Tom kon de kans niet afmaken. Even later werd een voorzet van Cerigioni nog net onderschept vooraleer Konneh gevaarlijk kon zijn. Bij Dessel was het alle hens aan dek na een scrimmage voor doel en uiteindelijk was het Vanhaen die de bal nog net voor de lijn kon keren. Soumaré en Azevedo waagden ook hun kans, maar Geladé duwde de poging van Soumaré in hoekschop en was ook niet te kloppen op het grondscherend schot van Azevedo.

Een 3-3 of een 4-4 bij de rust had gerust gekund, maar doelpunten bleven vooralsnog dus uit en dat was best jammer na een meer dan aantrekkelijke tweede helft.

Na rusten kregen we opnieuw een resem kansen, deze keer bijna allemaal voor de bezoekers die ons met momenten met de rug tegen ons eigen doel drukten. De Desselse muur gaf echter geen krimp en op karakter pakten we een verdiend punt dat ons mentaal moet sterken om woensdag tegen Sporting Charleroi B voor de volle buit te gaan. Uitzonderlijk wordt er woensdag pas om 20u00 afgetrapt. (rwi)

DESSEL: Geladé, Vandebrouck (62' Goor), Haagen, Kolen, Verbeek (35' Osei-Berkoe), Versmissen, Kasmi, Vanhaen (62' Coeckelbergs), Konneh (74 Pedro), Cerigioni (74' Colman), Ghislain.

RAAL LA LOUVIERE: Herman, Francotte (76' Gobitaka), Fiore, Corneillie, Calant, Azevedo (65' Franco), Pau (65' Lambo) Vanzo, Baininwa, Bangoura (65' Badibanga), Soumaré

GELE KAARTEN: 63' Fiore, 83' Goor, 84' Ghislain

SCHEIDSRECHTERS: Calluy Ruben - Linart Maarten - Van Den Hoeck Dieter