Dimitri Vanhaen als eerste supporter voor derby tegen Heist

20-01-2023

Morgenavond nemen we het op tegen Heist. Onze gouwgenoot doet het dit jaar voortreffelijk en houdt zich tussen alle profclubs erg goed staande in de top van de rangschikking en bekleedt momenteel een knappe vijfde plaats in de voorlopige rangschikking. Het wordt dus een moeilijke avond voor onze jongens, dat beseft ook Dimitri Vanhaen die nagelbijtend in de tribune moet plaats nemen, want onze middenvelder kreeg vorige zaterdag zijn zesde gele kaart van het seizoen en is dus geschorst.  

"Jammer uiteraard, maar schorsingen zijn onvermijdbaar en zijn inherent aan het voetbal", zegt Vanhaen die uiteraard liever op het veld had gestaan. "Zeker nadat ik vorige week opnieuw mijn kans kreeg vanaf de eerste minuut nadat ik tegen Tienen op de bank begon. Bovendien pakten we een heel erg deugddoende zege en dan wil je als speler uiteraard doorgaan op dat elan. Ik vond onze zege overigens meer dan verdiend. We domineerden de eerste helft, maar vergaten de kansen af te maken en net na rusten kregen we het deksel op de neus. We konden echter ons terug langszij knokken (doelpunt van Vanhaen) en in het slot kregen we waar we recht op hadden: een vierde competitiezege. Dit heeft ons echt wel deugd gedaan en nu willen we opnieuw aan een reeks beginnen." 

Heist is het Dessel van vorig seizoen

"Tegen Heist wordt dat niet makkelijk, want zij zijn echt wel sterk bezig. Je kan hun seizoen misschien wel vergelijken met het seizoen dat wij vorig seizoen draaiden. Bij ons loopt het dit jaar minder dan vorig seizoen, maar onze vaak uitpuilende ziekenboeg en ons gebrek aan organisatie heeft ons al veel punten gekost. Het lijstje afwezigen wordt stilaan minder en sinds de komst van Stijn Vreven staan we als ploeg ook sterker. De domme tegentreffers die we vroeger slikten zijn er nu zo goed als uit en dat is toch een absolute verbetering. We zijn, door het uitstel van de partij tegen Charleroi B, net halfweg de competitie en er kan dus nog veel gebeuren. We zitten in ieder geval op het juiste spoor en dat is hoopgevend", besluit Vanhaen. (rwi)