Faysel Kasmi wil Dessel snel hogerop brengen

10-02-2023

Na een deugddoende 7 op 9 trekken we dit weekend we naar Francs Borains met de vaste wil om ook in het verre Henegouwen punten te pakken.

"Het vertrouwen is ieder geval aanwezig", zegt Faysel Kasmi, onze nieuwste aanwinst die tegen OH Leuven U23 meteen in de basis werd gedropt door Stijn Vreven. "Over het resultaat van de ploeg vorig weekend kan ik niet anders dan tevreden zijn, over mijn eigen wedstrijd was ik dat iets minder", is Faysel streng voor zichzelf. "Ik leed een paar keer dom balverlies terwijl balvastheid normaal één van mijn sterkste punten is, maar ik mis uiteraard nog scherpte en ook mijn conditie kan nog groeien. Na een uur spelen was mijn bobijntje af, maar ik verwacht dat ik de binnenkort wel een hele match zal aankunnen."

"Ik ben in december teruggekeerd naar België na een avontuur in Montenegro bij Bregalnica Stip en trainde vorige week voor het eerst mee met Dessel. Jasper Sols kende ik nog van mijn periode bij Lierse en onder Stijn Vreven speelde ik nog bij Beerschot. Dat ik de trainer en zijn manier van spelen ken, ervaar ik als een groot voordeel en ik ben er dan ook van overtuigd dat hij de juiste man is om Dessel opnieuw hogerop te brengen. Dat is ook mijn ambitie."

"Voorlopig staan we op een veilige plaats, maar de bonus op de degradatieplaatsen is nog krap en dus zullen we de komende weken punten moeten blijven sprokkelen. Met Francs Borains en La Louvière krijgen we twee moeilijke tegenstanders voorgeschoteld, maar op dit moment draait onze ploeg goed en hoeven we van niemand geen schrik te hebben. Ik heb in die korte periode dat ik bij Dessel ben al lang begrepen dat er kwaliteit genoeg in de spelersgroep zit om niet in de problemen te komen", zegt Faysel die er al een lange carrière heeft opzitten, zowel in binnen- als in buitenland. Zijn voetbalcarrière startte hij bij Lierse en na omzwervingen bij Standard, Omonia Nicosia (Cyprus), Waterford (Engeland), Beerschot, ASV Geel, Visé, Cherno More (Bulgarije), Dhofar Club (Oman) en Bregalnica Stip (Montenegro) is hij nu dus bij Dessel beland. (rwi)