Geen punten in midweekmatch

15-03-2023

Desseltrainer Stijn Vreven moest noodgedwongen één wissel doorvoeren. Winteraanwinst Faysel Kasmi was niet speelgerechtigd, waardoor de jonge Kasim Konneh opnieuw zijn kans kreeg vanaf de eerste minuut.

Heist begon het best aan de partij en heerste vooral op het middenveld. Colman zette Geladé aan het werk, die duwde de bal in hoekschop, maar even later kende hij meer geluk toen hij Smolders in snelheid nam en tussen de benen van Geladé raak trof: 0-1. Op het half uur hield Geladé ons in de wedstrijd met een goede redding op een poging van Troonbeeckx.
Het duurde tot de 38ste minuut vooraleer onze thuissupporters voor het eerst hun handen op mekaar konden zetten. Konneh zorgde voor het eerste Desselse schot tussen de palen. Dat bleek de aanzet tot wat druk van de thuisploeg. Cerigioni zag een gevaarlijk schot nog afgeblokt worden in hoekschop. Op slag van rusten kopte Haagen een hoekschop van Swerten tegen de touwen: 1-1.

De tweede helft begon met een gevaarlijke poging van Troonbeeckx, maar die trapte onbesuisd naast. Dessel voetbalde aardig mee, dreigde nog eens langs Konneh die achter een diepe bal ging, maar doelman Fré Van Aerschot was net iets sneller en kon met de borst (of met de hand?) ontzetten. De beelden gaven de ref gelijk.

Even later ging de bal op de stip nadat Geladé in de voeten van een Heistse aanvaller ging en dat volgens de ref niet helemaal reglementair deed. Sam Van Aerschot aanvaardde het cadeau en trapte de bal staalhard langs Geladé binnen. Dessel opnieuw op achtervolgen aangewezen en die taak werd er na 72 minuten nog moeilijker op nadat Troonbeeckx voor de 1-3 had gezorgd.

Met een dubbele wissel probeerde Stijn Vreven het tij nog te keren, maar we beten uiteindelijk in het zand. Zondag trekken we naar Tienen om daar hopelijk de start te maken van een nieuwe reeks. (rwi)

DESSEL: Geladé, Verbeek (45' Cavus,), Haagen, Smolders, Swerten, Sols, Versmissen (66' Vanhaen), Osei-Berkoe (78' Cheprassov), Konneh, Cerigioni (45' Geukens), Ghislain (78' Coeckelbergs).

Overige spelers: Camps, Pedro.

HEIST: F. Van Aerschot, Lemmens (78' Sabhaoui), Peers, Vande Cauter, Wijns (39' Ulenaers), S. Van Aerschot (78' Nys), Absisan, Benhamou (72' Carrasco), Hannach, Colman, Troonbeeckx (78' Orye).

DOELPUNTEN: 22' Colman 0-1, 44' Haagen 1-1, 68' S. Van Aerschot 1-2 (strafschop), 72' Troonbeeckx 1-3.

GELE KAARTEN: 18' Hannach, 32' Verbeek, 55' Swerten, 86' Smolders

SCHEIDSRECHTERS: Ruben Calluy - Erwin Hermans - Brian Vanoppen