Gelijkspel als opener voor drukke week

12-03-2023

Stijn Vreven koos voor dezelfde 11 spelers die vorige week gingen winnen op het veld van Olympic Charleroi. Seppe Geukens maakte na blessureleed opnieuw zijn opwachting in de kern.

De eerste kans was voor onze jongens, maar Cerigioni kon net niet bij de voorzet van Kasmi. Visé reageerde met een loopactie van Cascio maar zijn schot ging over. Iets over het half uur kreeg diezelfde Cascio opnieuw een schietkans, na balverlies van Sols, maar ook deze keer mikte de bezoeker over.

De partij was goed in evenwicht en we leken af te stevenen op een scoreloze ruststand, maar in het slot van de eerste helft viel alsnog een doelpunt. Omolo reageerde het snelst toen een voorzet vanop de rechterflank door een bos van spelers ging en op de doellijn bleef liggen. Omolo trapte de bal over de lijn en zette zijn ploeg gevleid op een 0-1 voorsprong.

We moesten dus vol aan de bak in de tweede helft en dat deden we ook. Na eerst nog een kansje voor Musset, was het Cerigioni die een grote kans op de gelijkmaker kreeg. Onze topschutter trapte op de voeten van doelman Cremer. Even later kwamen we erg goed weg toen Geladé omspeeld werd, maar Verbeek met een geweldige actie alsnog de 0-2 kon voorkomen. Die 0-2 kwam er iets over het uur, maar gelukkig voor ons werd het doelpunt van Cascio afgekeurd voor buitenspel.

Na de inbreng van Konneh gingen we nog meer druk zetten en onze jonge flankspeler liet zich meteen opmerken. Zijn scherpe voorzet werd door Cremer weg geduwd, maar er was niemand van ons goed gevolgd om de bal binnen te trappen. Een teruglegger van Konneh werd afgeblokt en ook de daaropvolgende actie kon opnieuw worden afgeblokt.

De gelijkmaker hing echter in de lucht en die kwam er tien minuten voor tijd. Een poging van Verbeek werd door Marten Gert Wilmots met de hand van de lijn gekeerd: rood voor de zoon van Marc Wilmots en penalty voor Dessel. Faysel Kasmi zette zich met veel vertrouwen achter de bal en liet Cremer geen schijn van kans: 1-1.

De honger van onze jongens was echter niet gestild en ze gingen nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Die drang naar voren leverde wel een handvol hoekschoppen op, maar een doelpunt bleef uit en dus starten we onze drukke week met een punt tegen Visé.
Komende woensdag komt Heist op bezoek. Onze Kempense gouwgenoten zijn aan een schitterend seizoen bezig, maar verloren wel hun voorbije twee wedstrijden en zullen na die 0 op 6 ongetwijfeld gemotiveerd aan de aftrap komen.

Ref Ruben Calluy blaast de wedstrijd om 20u00 op gang.

DESSEL: Geladé, Verbeek, Ghislain (64' Konneh), Kasmi, Osei-Berkoe, Versmissen, Cerigioni, Sols, Smolders, Haagen, Swerten.

Overige spelers: Camps, Geukens, Pedro, Coeckelbergs, Colman Cavus.

VISE: Cremer, R. Wilmots, Essikal, Cascio, El Harrak (86' Barbara), Englebert, Bonemme, Musset, M. Wilmots, Déquaire, Omolo.

DOELPUNTEN: 43' Omolo 0-1, 80' Kasmi 1-1 (strafschop)

RODE KAARTEN: 78' M. Wilmots

SCHEIDSRECHTERS: Thomas Vanboven - Robby Celis - Dieter Van Den Hoeck