Gemengde gevoelens bij Ilkan Cavus

16-04-2023

Even leek het er op dat we Luik van de zege zouden kunnen houden, maar in de slotfase van de wedstrijd pakte een sterk bezoekerselftal uiteindelijk nog een riante zege.

"De zege was misschien verdiend, de cijfers vond ik wel overdreven", sprak Ilkan Cavus. "We begonnen niet al te best aan de partij want na 2 minuten stonden we al in het krijt. We moeten voor dat doelpunt de hand in eigen boezem steken, want we gingen twee keer in de fout. Eerst door dom balverlies op het middenveld en daarna door de speler in balbezit te veel ruimte te geven. Die fouten moet je tegen een sterke en ervaren ploeg als Luik uiteraard niet maken, want die worden meteen afgestraft. We konden nadien wel gelijke tred houden met Luik en bij de rust hebben we onszelf nog eens goed opgepept. Dat leidde meteen tot de gelijkmaker. Toen ik die 1-1 scoorde, geloofde ik ook echt dat we iets zouden kunnen rapen, maar helaas besliste topschutter Perbet daar anders over."

Geen punten dus voor Dessel, maar toch kon er nog een glimlach af bij onze gesprekspartner. "Ik kan niet ontkennen dat mijn doelpunt mij erg veel deugd heeft gedaan. Ik heb de voorbije jaren al mijn portie van de pech gekend met onder meer een erg zware knieblessure. Omdat ik er voor koos om mij niet te laten opereren, duurde de revalidatie uiteraard een pak langer dan gebruikelijk, maar uiteindelijk ben ik wel terug gekomen en daar ben ik toch wel fier op."

Ilkan speelde tegen Luik opnieuw op de rechtsachter in de plaats van de licht geblesseerde Jens Verbeek. "Iedereen weet dat ik van nature een centrale verdediger ben en dat mijn voorkeur ook naar die positie uit gaat, maar ik ben al lang blij als ik er van bij de aftrap bij ben", zegt de Maaslander die nog geen overeenkomst heeft voor volgend seizoen. Nochtans komt er volgend seizoen een plaatsje vrij centraal achterin want Kristiaan Haagen trekt komend seizoen naar Lille in de tweede amateur.

"Ik ben einde contract, we zullen wel zien wat de toekomst brengt", aldus nog Ilkan. "Eerst maar eens Dessel mathematische zekerheid over het behoud bezorgen. Met wedstrijden tegen Antwerp B en Hoogstraten in het verschiet zal er over 2 weken veel duidelijk zijn", besluit de Maasmechelaar.