Gian Geladé : “Luik boezemt ons geen schrik meer in”

15-04-2023

We mogen ons dit weekend opmaken voor een erg interessante affiche tegen Luik, de voorlopige nummer 2 in de rangschikking. Vorig seizoen was de thuismatch tegen Luik een echte topper, want wij stonden toen op plaats 1 in de rangschikking, terwijl Luik net twee plaatsjes onder ons stond.

Dit jaar liggen de kaarten iets anders. Na een toch wel gemiste start, zijn we stilaan uit de gevarenzone aan het kruipen en de recente 4 op 6 tegen Mandel United en Charleroi B hebben ons weer wat dichter bij de redding gebracht.

"Het Dessel van nu en dat van het begin van het seizoen is dag en nacht verschil", zegt doelman Gian Geladé die zich de heenmatch in en tegen Luik nog maar al te goed herinnert. "Ik wil er eigenlijk niet meer aan herinnerd worden, want we gingen met 6-0 onderuit en dat was toch wel één van de pijnlijkste avonden uit mijn nog jonge carrière. Ik weet nog dat we toen als het ware met knikkende knieën naar Luik reisden omdat ons vertrouwen op dat moment onder nul stond. Ondertussen is er veel veranderd bij ons en kijken we nu met veel vertrouwen naar deze opdracht. Laat Luik maar komen", stelt onze doelman onomwonden.

Gian steekt boordevol vertrouwen en de cijfers staven dat vertrouwen. Vorige vrijdag hield alweer de nul en pakte daarmee zijn negende clean sheet van het seizoen. Straffe cijfers voor de toch nog erg jonge doelman. "Ik ben inderdaad één van de jongste doelmannen in de reeks en het is voor mij ook het eerste seizoen dat ik echt titularis ben. Vorig seizoen stond ik nog in de schaduw van Wim Kustermans, maar op het eind van het seizoen kon ik al een behoorlijk aantal keren proeven van het grote werk en daar was ik heel blij mee. Ik voel me erg goed bij Dessel en verlengde onlangs mijn overeenkomst bij de club. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik ooit hoop op een profcarrière, maar ik voel me nog te jong om die stap al te zetten. Eerst nog maar even groeien bij Dessel", besluit de 22-jarige Genkenaar. (rwi)