Hannes Smolders geniet van beslissend doelpunt

05-03-2023

Dessel blijft de goede lijn van de voorbije weken aanhouden en pakt na de recente 5 op 9 een knappe zege op het veld van Olympic Charleroi. Hannes Smolders kopte kort voor tijd de 1-2 tegen de touwen na een knap aangesneden hoekschop van Faysel Kasmi en kroonde zich daarbij tot matchwinnaar.

"Mijn tweede doelpunt van het seizoen nadat ik ook al tegen Sporting Charleroi B kon scoren, zij het toen van op de stip. Dit was dus mijn eerste echte veldgoal en ik was er al een tijdje naar op zoek. Dit doet dan ook deugd", is Hannes eerlijk.

"We stapten afgelopen zaterdag de bus in met de vaste wil om drie punten mee naar huis te brengen, zelfs al heette de tegenstander Olympic Charleroi en zijn zij kandidaat om in de top drie te eindigen en daardoor te promoveren naar 1B. We hebben de voorbije maanden grote stappen gezet als ploeg. In eerste instantie zette Stijn Vreven de organisatie op poten en de vele gelijke spelen die we in die eerste weken pakten, deden ons vertrouwen steeds weer een beetje toenemen. Iedereen wist op de den duur perfect wat hij moest doen in balbezit en wat zijn taken waren bij balverlies. Nu dat op punt staat, beginnen we ook echt beter te voetballen."

"We hebben momenteel een bonus van zes punten op de nummer 17 in de rangschikking en dus moeten we niet meer zo angstvallig achter ons kijken, maar mogen we stilaan de blik naar voren richten." 

"We kunnen vandaag (zondag) nog even geniet van onze stuntzege en dan gaan we weer werken aan de volgende opdrachten. Het belooft weer een zware week te worden met Visé op zaterdag, Heist op woensdag en tenslotte een verplaatsing naar Tienen op zondag. Een drukke week, maar voor een voetballer is er niets leuker dan wedstrijden spelen. Voordeel van dat drukke programma is ook dat het er op training vermoedelijk iets rustiger aan toe zal gaan en dat is ook wel eens welgekomen", besluit onze centrale verdediger. (rwi)