Hannes Smolders voelt zich steeds beter in zijn vel

03-02-2023

Het is ondertussen al een kleine maand geleden dat we nog eens in ons eigen vertrouwde AMS mochten spelen en dus kijken spelers en supporters reikhalzend uit naar de komst van de beloften van OH Leuven zaterdag.

Na de bemoedigende 4 op 6 rekent iedereen met een groenwit hart opnieuw op puntenwinst van onze jongens. "Die 4 op 6 is zeker niet slecht, maar als je weet dat we na 180 minuten voetbal 6 punten op zak hadden en er daar na 181 minuten maar 4 van over schoten, geeft dat toch een naar gevoel", zegt Hannes Smolders. "Het late tegendoelpunt vorige week blijft een beetje knagen en dat gevoel willen we tegen OH Leuven van ons afspelen. De heenmatch verloren we met 3-1. Het was de wedstrijd waarbij Stijn Vreven al aangesteld was als trainer, maar hij koos er toen voor om nog in de tribune plaats te nemen. Sinds zijn komst is er toch wel het één en het ander veranderd bij Dessel. Hij kan spelers echt tot het uiterste drijven en je merkt dat iedereen scherper voor de dag komt. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat het goed komt met Dessel", zegt Smolders die in het begin van het seizoen ook wat zoekende was, maar nu zijn draai helemaal heeft gevonden.

"Ik voel me hier goed en dat merk je tussen de lijnen. Het klopt dat het even duurde vooraleer ik ingewerkt was bij mijn nieuwe ploeg. Ik kan me dan misschien verschuilen achter het feit dat de ganse ploeg niet goed draaide, maar zo steek ik niet in elkaar. Ik steek liever de hand in eigen boezem en kan toegeven dat ik zelf ook niet mijn gebruikelijke niveau haalde. Nu sta ik er wel en met mij de ganse ploeg. Aanvallend kan het misschien nog wat beter, maar achteraan staat de defensie echt wel als een huis. Met Faysel Kasmi trokken we deze week nog een extra aanvallende kracht aan. Hopelijk kan hij ons aanvallend compartiment nog versterken. (rwi)