In schoonheid afscheid genomen van thuispubliek

14-05-2023

Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen kregen we Rupel Boom over de vloer. De Steenbakkers kregen deze week zekerheid over de degradatie nadat Olympic Charleroi dan toch een licentie kreeg voor eerste nationale. Daarmee was de laatste strohalm, het spelen van barragewedstrijd voor het behoud, weg voor de bezoekers die volgend seizoen dus in tweede amateur zullen uitkomen.

Zelf kregen we vorig weekend mathematische zekerheid over een verlengd verblijf in eerste nationale en die zekerheid wilden onze jongens, in hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen, vieren met een zege.

De partij begon uitstekend want na 7 minuten spelen leidde samenspel tussen Kasmi en Geukens tot de 1-0. Het was middenvelder Kasmi die met zijn zevende van het seizoen ons op voorsprong bracht. Lang konden we echter niet genieten van die voorsprong want nauwelijks een minuut later was alles weer te herdoen. Mmaee werd door Traore voor doel afgezonderd en Geladé was kansloos: 1-1.

Halfweg de eerste helft kwamen we opnieuw op voorsprong na eerdere dreigingen van Osei-Berkoe en Vanhaen. Kasmi bediende Ghislain en die vond op zijn beurt Osei-Berkoe die aan de tweede paal binnen trapt: 2-1 en dat was ook meteen de rustscore.

Dessel was na rusten de betere ploeg en kon een aantal keren voor dreiging zorgen, maar het was wachten tot de 79ste minuut op de bevrijdende 3-1. Osei-Berkoe werkte de assist van Loshi keurig af. Kort daarop kreeg de zege nog meer glans wanneer een bedrijvige Loshi opnieuw voor de assist zorgde. Deze keer was het Ghislain die knap afwerkt: 4-1.

Volgend weekend staat de allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2022-2023 op het programma. We trekken naar Patro Eisden dat al zeker is van promotie, maar ook nog de titel kan pakken. Het moet dan minstens even goed dan concurrent Luik dat in eigen huis Knokke ontvangt. Dessel kan dus nog een rol spelen in het titeldebat. Supporters op post! (rwi)

DESSEL: Geladé, Ghislain, Kasmi, Vanhaen (84' Peeters), Loshi (84' Cheprassov), Osei-Berkoe, Versmissen, Geukens (62' Cavus), Kolen, Haagen, Swerten (65' Goor).

Overige spelers: Linders, Van Beylen, Colman

RUPEL BOOM: Laverge, Verkerken, Medelinskas, Bourdouxhe (85' Monden), Mmaee, Bah Ibrahimi (85' Kanga Dolet), Traore (64' Lukebakio), Gadji, Akbas (46' Sylla), Bliek, Scarantino

DOELPUNTEN: 7' Kasmi 1-0, 8' Mmaee 1-1, 22' Osei-Berkoe 2-1, 79' Osei-Berkoe 3-1, 82' Ghislain 4-1

GELE KAARTEN: 33' Akbas, 46' Sylla

RODE KAARTEN: 88' Bliek

SCHEIDSRECHTERS: Bert Verbeke – Dieter Van Den Hoeck – Maarten Linart