Invaller Kasim Konneh bezorgt ons drie belangrijke punten

15-01-2023

"Invalbeurt om van te dromen"

Nadat we vorige week met 0-1 de boot ingingen tegen Tienen, stond er met de uitwedstrijd op het veld van Ninove een erg belangrijke wedstrijd op het programma. Onze jongens begonnen sterk aan de partij, maar lieten de kansen onbenut en zoals dat wel vaker gebeurt in het voetbal kregen we kort na rusten het deksel op de neus. De kopjes gingen echter niet naar omlaag. Dimitri Vanhaen trapte ons langszij en invaller Kasim Konneh bezorgde ons met een knap schot de drie punten.

Ook vorig weekend scoorde Kasim bijna bij zijn invalbeurt, maar toen kon de Tiense doelman met een schitterende parade onze jongeling van een eerste doelpunt houden. Nu lukte het dus wel en dat leidde uiteraard tot dolblije toestanden in het slot van de partij.

"Ik geloofde het eigenlijk zelf niet dat ik gescoord had", lachte Kasim een dag na zijn allereerste doelpunt voor het eerste elftal. "Ik zit sinds de komst van Stijn Vreven bij de kern en ik zat nu voor de vierde week op rij bij de kern. Ik krijg enorm veel vertrouwen van de trainer en dat doet erg veel deugd", aldus Kasim die aan zijn derde jaar bij onze club bezig is, nadat hij zijn jeugdopleiding bij Berendrecht, waar hij nog altijd woont, en het Nederlandse RBC Roosendaal kreeg. "Ik speelde in de jeugd samen met Daan Colman, Mathijs Coeckelbergs en Seppe Geukens, allemaal jongens die gisteren aan de aftrap stonden. We hadden dus een erg jonge ploeg met veel spelers uit de eigen opleiding, ongezien in eerste nationale", zegt Kasim die na 70 minuten in de plaats kwam van Seppe Geukens en op de 10 ging spelen. "Mijn favoriete positie is de flank, maar ik ben momenteel blij met elke positie waar de trainer mij posteert. Na de inbreng van Skender Loshi verhuisde ik naar de flank. Het was ook Skender op wiens pass ik kon scoren. Ik kon de bal ook nog doorgeven aan Mathijs Coeckelbergs die ook in een goede scoringspositie stond, maar ik besloot om mijn kans zelf te wagen en de bal ging er heerlijk in. Je kan je niet voorstellen wat er toen door mij heen ging", geniet Kasim nog na van zijn eerste doelpunt. "De ontlading was enorm en we hebben de zege achteraf nog goed gevierd in de bus", besluit onze aanvaller die volgende maand zijn twintigste verjaardag viert. (rwI)