Jasper Sols: “Het echte Dessel staat er weer”

03-03-2023

Dit weekend trekken we naar Olympic Charleroi. Voorbeschouwen doen we met Jasper Sols. Onze middenvelder is na een zware blessure vorig seizoen en een kleine terugval dit jaar, weer helemaal terug en heeft zijn beste vorm weer te pakken.

Vorige week was een erg drukke week met drie wedstrijden op acht dagen. Dat we vorige maandag een dag vrij kregen van trainer Stijn Vreven werd door iedereen dan ook gesmaakt", bekende Sols. "Normaal zouden we die vrije dag alleen gekregen hebben bij winst tegen Thes, maar na onze degelijke wedstrijd gunde de trainer ons die vrije maandag. Ik vond dat we tegen Thes, zeker voor rusten erg sterk waren en het was jammer dat we in de tweede helft onze voorsprong nog uit handen moesten geven. Je voelde dat na een zware week veel spelers het laatste restje energie uit het lijf moesten persen en in dat opzicht is een gelijkspel een goede uitslag. Iedereen herkent Dessel opnieuw: kwaliteit gekoppeld aan mentaliteit."

"Deze week hebben we de koppen bij mekaar gestoken om een strijdplan op te stellen voor de wedstrijd van dit weekend tegen Olympic Charleroi. Een Waalse ploeg is altijd moeilijk om te bekampen, zeker in eigen huis, omdat je het daar soms tegen 12 man moet opnemen, maar we zijn daar op ingesteld. We gaan er in ieder geval vol voor. Olympic is een ploeg die alles heeft: snelheid, kracht en techniek, maar in de flow waarin we nu zitten, denk ik dat we tegen elke tegenstander iets kunnen rapen. Met die ingesteldheid komen we tegenwoordig ook het veld op en dat loont, want onder Stijn Vreven konden we nog maar in twee wedstrijden geen punten rapen en dat is toch wel bemoedigend. (rwi)