Jasper Sols tankt vertrouwen met Dessel na knappe 7 op 9

05-02-2023

Na de opdoffer in Sint-Eloois-Winkel lag iedereen er op gebrand om tegen OH Leuven U23 iets recht te zetten en dat lukte ook. Na 90' stond er een nipte maar verdiende 1-0 zege op het scorebord.

Meteen pakken we 7 op 9 en dat is maar goed ook, want ook de andere ploegen rondom ons pakten punten. "Klopt", zegt Jasper Sols, "maar eigenlijk moeten we niet te veel naar de concurrentie kijken, maar enkel naar onszelf. Als je zelf wint, doe je altijd een goede zaak", aldus onze middenvelder die als vanouds weer voorop ging in de strijd.

"Het eerste kwartier moesten we misschien aan OH Leuven laten, maar daarna namen we de partij toch wel stevig in handen. Er was na de ontgoocheling van vorige week een enorme drang in de groep aanwezig om de drie punten te pakken. We speelden met heel veel druk naar voren en met veel energie en we kwamen verdiend op voorsprong. We wonnen onze duels, de tweede bal was vaak voor ons en dat is erg belangrijk in voetbal. Op die manier kan je een tegenstander echt onder druk zetten en dat hebben we tegen OH Leuven goed gedaan. We boksten bovendien geregeld mooie aanvallen in mekaar. Kort voor rusten lieten we nog de kans op de 2-0 liggen zodat we met een krappe bonus de kleedkamers indoken.

We wisten dat de bezoekers gedreven aan de tweede helft zouden starten en zo gebeurde ook, maar na een kwartier ging de storm snel liggen. In dat vierde kwartier konden we gelukkig weer rekenen op een sterke Gian Geladé die de nul op het bord hield. Na een uur spelen kwam er opnieuw evenwicht en we kregen opnieuw een paar goede kansen om de score uit te diepen, maar dat lukte jammer genoeg niet zodat het tot het einde spannend bleef. In tegenstelling tot wat ons vorige week overkwam, konden we de zege deze keer wel over de streep trekken. Met een puike 7 op 9 doen we het erg goed de jongste drie weken. Met Francs Borains en La Louvière krijgen we nu twee wedstrijden op het programma tegen twee ploegen die het enorm goed doen dit seizoen, maar we hebben de voorbije weken toch behoorlijk wat vertrouwen getankt om ons zeker niet voorhand gewonnen te geven. Het geloof is helemaal terug en in deze reeks zijn er elke week verrassende uitslagen, dus waarom zouden wij de komende weken niet kunnen verrassen", besluit Sols. (rwi)