Jens Verbeek terug na maanden blessureleed

14-01-2023

Voor de eerste wedstrijd van de tweede ronde trekken we naar Ninove. De nieuwkomer speelde afgelopen weekend nog 0-0 gelijk op het veld van THES en kwam ons begin oktober in eigen huis kloppen met 1-3. Een pijnlijke nederlaag die Jens Verbeek vanuit de tribunes beleefde. Onze rechtsback was afgelopen zaterdag opnieuw paraat na een wel erg lange afwezigheid.

"Mijn laatste wedstrijden dateren van de eindronde van vorig seizoen", blikt Verbeek terug op die nare periode. "Ik had een chronische ontsteking aan de patellapees in mijn knie.

Vooral mentaal was het heel moeilijk om zo lang aan de kant te staan. Ik had twee inspuitingen in mijn knie gekregen en dacht dat het euvel daarmee wel verholpen zou zijn geweest, maar uiteindelijk werkte dat niet. Uiteindelijk bracht een PRP-behandeling soelaas."

PRP is een behandeling waar bloed wordt afgetapt waarbij bepaalde stoffen aanwezig in het bloed, de zogenaamde groeifactoren, geïsoleerd worden en die worden achteraf terug in het lichaam gebracht waar ze voor het herstel van de ontstekingen zorgen."

"Ik had het lastig om zo lang aan de kant te staan, ook omdat dit mijn eerste echte zware blessure was die ik in mijn carrière kende. Bovendien draaide de ploeg niet en je wil toch zo snel mogelijk dat veld op om je ploegmaats te helpen."

Dat gebeurde dus vorig weekend voor het eerst, maar succes was er niet meteen, want Dessel ging met 0-1 de boot in tegen Tienen. Verbeek werd tijdens de rust gewisseld voor Kristiaan Haagen. "Ik had aan de coach zelf om mijn vervanging gevraagd", verduidelijkt Verbeek de beslissing van Vreven. "Ik voelde mijn hamstrings redelijk fel en wou geen risico nemen om opnieuw een blessure op te lopen, vandaar dat ik tijdens de rust in de kleedkamer bleef."

"Mijn seizoen is vorig weekend begonnen en ik hoop dat ik er nog veel plezier aan ga beleven. Onze reeks van vier wedstrijden zonder nederlaag is onderbroken door Tienen, tijd dus om aan een nieuwe reeks te beginnen. (rwi)