Jeugd KFC Dessel aan de top !

24-05-2023

Zowel in de competitie als in de WM-Cup Gold pronkten Desselse ploegen afgelopen seizoen aan de top van het eindklassement. Het hoge niveau van onze jeugdspelers laat zich ook voelen in de doorstroming naar het eerste elftal.

Competitie en WM Youth Cup Gold

De jeugdacademie van Dessel Sport staat al jaren garant voor een zeer degelijke voetbalopleiding. De sportieve staf werkte de voorbije seizoenen een stappenplan tot in de puntjes uit. Een uitgebreid team van gediplomeerde trainers brengt deze visie over naar de spelers, en met succes: op het interprovinciaal vlak speelden dit seizoen zowel de U14, U15 als U16 kampioen in hun reeks. De U17 eindigden nipt tweede en de U19 behaalden een derde plek.

De WM Youth Cup Gold is een prestigieus voetbaltornooi op interprovinciaal niveau dat jonge talenten de kans biedt hun vaardigheden te tonen en te strijden tegen andere teams over gans België. Bij de start in september werden 775 ploegen verdeeld in poules, waarna de knock-out fase leidde tot de finaledagen op 6 en 7 mei in Nijlen. Onze U19 gingen aan de haal met de eindoverwinning, terwijl de U11 en U12 beiden een 3e plaats boekten op de nationale finaledag van dit tornooi.

Doorstroming naar eerste ploeg

Eén van de doelstellingen van de sportieve staf is om zoveel mogelijk jeugdspelers te laten doorgroeien naar het eerste elftal. Dit is geen evidentie gezien het eerste elftal speelt in de 1ste Amateurliga, het 3de hoogste niveau in België. Dit seizoen mochten maar liefst tien spelers, die uit de jeugdacademie van Dessel Sport kwamen, in meerdere competitiematchen van de hoofdmacht starten of speelminuten ervaren. Dit alles bewijst nogmaals dat de opleiding in onze jeugdacademie hoogstaand en kwalitatief is !