Kristiaan Haagen kijkt met vertrouwen naar Engelse week

17-02-2023

Met zaterdag een thuiswedstrijd tegen RAAL La Louvière staan we aan het begin van een drukke week waarin ook nog Charleroi B (woensdag 22 februari) en Thes (zaterdag 25 februari) op bezoek komt in ons eigen AMS. Het moment om flink wat punten te sprokkelen en ons naar veilige oorden te voetballen. 

Zo denkt Kristiaan Haagen er ook over. Onze centrale verdediger is na een weekje schorsing vanwege een teveel aan geel kartonnetjes opnieuw beschikbaar en zal zijn plaatsje in de ploeg vast en zeker weer innemen. "Het wordt een zware week, maar voor een voetballer is er niets leuker dan wedstrijden spelen", zegt Haagen die een goed gevoel heeft bij de volgende drie wedstrijden. "RAAL La Louvière wordt de moeilijkste tegenstander, maar ook tegen hen acht ik ons niet kansloos. We hebben de positieve flow die er sinds de komst van Stijn Vreven in de club heerst, na de winterstop door kunnen trekken. Met 7 op 15 pakken we geregeld punten en eigenlijk hadden het er nog meer kunnen zijn. We hebben zowel tegen Winkel Sport als tegen Francs Borains verzuimd om de wedstrijd na een voorsprong vroegtijdig te beslissen en dat heeft ons twee keer zuur opgebroken. Dat is nog een werkpuntje", zegt Haagen die aan zijn laatste weken bij de club bezig is.

"Het word steeds moeilijker om mijn voetbalcarrière te combineren met mijn professionele carrière. Op mijn werk deed zich nu een opportuniteit voor die ik niet kon missen. Ik heb dan ook beslist om volgend seizoen op een lager niveau te gaan voetballen. Ik heb een mondeling akkoord met een club en daar zal binnenkort ook wel over gecommuniceerd worden.

Dessel verliest na Cerigioni en Breugelmans met Haagen volgend seizoen dus weer een ervaren speler. Met Jef Coeckelbergs, een 22-jarige middenvelder die overkomt van Turnhout, haalde de sportieve staf inmiddels wel een eerste versterking binnen. (rwi)