Leven van Gian Geladé draait rond sport

27-01-2023

Na de afgelasting van de partij tegen Heist van afgelopen weekend, trekken we zondag naar het verre Ledegem om er Sint-Eloois-Winkel partij te geven.

Voetballen op zondag is voor de meeste voetballers niet erg prettig, maar onze doelman Gian Geladé maalt er niet om. "Voor mij maakt het eigenlijk niet zo veel uit, als ik maar kan spelen. Het enige nadeel dat ik aan de partij van zondag zie, is de verre afstand. Om twee keer drie kwartier te voetballen zijn we bijna een ganse dag onderweg. We weten dus wat we moeten doen: winnen om de terugreis een stuk plezanter te maken. Ik geloof er ook in", zegt Gian beslist.

"Onze kern is, op Jari Breugelmans en Robbe Goor, opnieuw compleet en dat merk je op training. Er wordt hard gestreden voor een plekje aan de aftrap en ook onze jonge gasten mengen zich nadrukkelijk in dat debat. Dat kan alleen maar positief zijn", zegt Geladé die zelf wel zo goed als zeker is dat hij een basisplaats krijgt. "Het is niet omdat ik elke week speel, dat ik op mijn lauweren kan rusten. Ik voel bij wijze van spreken de hete adem van Victor Camps in mijn nek. Victor is ambitieus en werkt keihard op training en zo moet het ook. We schieten goed met elkaar op en houden elkaar scherp", aldus Gian die ook tijdens de uren dat hij niet op de club is, met sport bezig is als personal coach. Een beroep dat hij samen met zijn vader uitoefent in thuisbasis Genk.

"We hebben zowel professionele sporters als gelegenheidssporters of mensen die willen afvallen of fitter willen worden in ons cliënteel en ook ploegmaat Dimitri Vanhaen springt geregeld binnen om wat bij te trainen. Je kan dus wel zeggen ik eigenlijk de hele tijd met sport bezig ben", lacht Gian die best tevreden is over het niveau dat hij momenteel haalt. "In het begin van het seizoen moest ik mij geregeld omdraaien na alweer een tegendoelpunt, maar die periode ligt gelukkig al een tijdje achter onze rug. De organisatie staat op punt waardoor ik minder werk op te knappen krijg, maar de keren dat er gevaar is, sta ik er wel. Ik mag zeggen dat ik dit seizoen al een paar cruciale reddingen heb gedaan en daarvoor sta ik ook onder de lat", besluit Gian. (rwi)