Match van jongens tegen venten

30-04-2023

De ontgoocheling na de 1-2 nederlaag tegen gouwgenoot Hoogstraten zorgde voor ontgoocheling in het thuiskamp, ook bij Dimitri Vanhaen die zeven minuten na de openingstreffer van Havermans ons langszij had gebracht.

"Geen hard schot, maar precies in de hoek gemikt en dus was Wim Kustermans kansloos", sprak de doelpuntenmaker. "Dat goaltje deed mij nog eens deugd, want het was alweer erg lang geleden dan ik nog eens de weg naar doel kon vinden." In Ninove, half januari, scoorde Dimitri ook. Dessel pakte toen een belangrijke driepunter nadat Konneh in het slot voor de 1-2 zege zorgde, zo ver kwam het deze keer dus niet. Integendeel, amper twee minuten na de gelijkmaker van onze middenvelder trapte centraal verdediger Meeuwis zijn ploeg vanop de stip naar de 1-2.

"Een pijnlijk tegendoelpunt, temeer omdat we in de fase die vooraf ging aan de strafschop misschien zelf wel een penalty hadden kunnen krijgen. Ik stond bij die fase niet ideaal geplaatst om een juist oordeel te vellen, maar achteraf hoorde ik van mijn ploegmaats dat we daar best een strafschop hadden kunnen krijgen. In plaats van een grote kans op een voorsprong, werd het nu 1-2 en van die opdoffer konden we ons niet meer herstellen.

We moeten ook wel de hand in eigen boezem steken. We brachten te weinig en we moeten dan ook eerlijk zijn en toegeven dat Hoogstraten misschien wel de zege verdiende." Jasper Sols, naast de kant met een knieblessure, bracht misschien wel de juiste samenvatting van de wedstrijd. "Een partij tussen jongens en venten", zo vatte onze geblesseerde middenvelder het samen.

"Ik kan me hierbij aansluiten", ging Vanhaen verder. "We brachten te weinig, toonden te weinig grinta en tegen een supergemotiveerd Hoogstraten dat wel zin had in knokken voor elke bal, kom je dan te kort. Volgende vrijdag trekken we naar de beloften van AA Gent met de hoop om daar iets te sprokkelen zodat we mathematisch zeker kunnen zijn van het behoud." Slaagt Dessel in het afdwingen van het behoud, en daar twijfelt niemand aan, dan zal dat wel zonder Dimitri Vanhaen zijn, want hij trekt na drie seizoenen bij onze club opnieuw naar Bocholt waar hij vijf seizoenen speelde. (rwi)