Mathijs Coeckelbergs: “Vroege missers kleine smet op mijn wedstrijd”

23-02-2023

Met een 2-0 zege tegen de beloften van Sporting Charleroi pakten we een heel belangrijke zege. "De boodschap van de trainer was duidelijk vooraf", sprak Mathijs Coeckelbergs na afloop van een uitstekende partij van onze jongens. "We moesten vandaag de drie punten pakken en zo geschiedde ook. Gelukkig dat Haagen en Smolders mijn twee missers van in het begin van de partij konden uitwissen", is onze jonge flankspeler streng voor zichzelf. "Ik kreeg in het begin van de partij twee heel grote kansen en minstens één ervan had tot een doelpunt moeten leiden, dat besef ik maar al te goed. Dat gebeurde echter niet en dat is toch een kleine smet op mijn persoonlijke wedstrijd."

"Als groep deden we het overigens wel voortreffelijk. We gingen gretig van start, speelden goed voetbal en dwongen voor rusten meer dan genoeg kansen af om de partij vroegtijdig te beslissen. Het was echter wachten tot net voor de rust vooraleer de 1-0 viel."

"Die voorsprong bij de rust hadden we echt wel verdiend. Bij het begin van de tweed helft kwamen we even onder druk te staan, maar Hannes Smolders deed de partij helemaal in ons voordeel overhellen toen hij van op de stip de 2-0 maakte. Dat bracht toch wat meer zekerheid."

"We zijn met 4 op 6 dus uitstekend begonnen aan onze drukke week en nu moeten we proberen om ook komende zaterdag, met de komst van Thes, iets te rapen. Dat is alvast de betrachting van de hele ploeg", aldus Coeckelbergs die sinds de komst van Stijn Vreven voor de vierde keer aan de aftrap kwam. "De jeugd krijgt volop zijn kansen bij Dessel en dat werkt motiverend voor iedereen. Ik ben dan ook heel blij met het vertrouwen dat ik krijg van de trainer", besluit de nog altijd maar 19-jarige Coeckelbergs. (rwi)