Mentale weerbaarheid getoond

28-11-2022

Voor het eerst dit seizoen pakte Dessel twee wedstrijden op rij punten.

Na de 1-0 zege tegen Sint-Eloois-Winkel volgde nu een puntje op verplaatsing bij Visé (3-3)

"Een meer dan verdiend punt", noemde Alessandro Cerigioni het gelijkspel. Onze diepe spits had voor de 0-1 gezorgd en dat was geen verrassing, want scoren deed hij de voorbije jaren heel erg vaak op het veld van VIsé. "Ook met andere clubs dan Dessel lukte het mij geregeld om te scoren tegen Visé, maar dat is niet alleen mijn verdienste, maar die van de hele ploeg trouwens", aldus Cerigioni die voor de tweede week op rij als diepe spits speelde als vervanger van de geblesseerde Cheprassov. Ook Jari Breugelmans was er niet bij afgelopen zaterdag, hij had lichte hinder aan de knie en werd vervangen door Nizar Mekkaoui.

"Ik speelde bij Waasland-Beveren ook vaak als diepe spits toen Stijn Vreven daar trainer was. Dat weet Stijn uiteraard nog, vandaar zijn keuze voor mij als diepe spits waarschijnlijk." Volgende week zal onze T1 wel een andere optie moeten kiezen, want in het slot kreeg Cerigioni een tweede gele kaart en dus is hij tegen AA Gent B geschorst. "Het gebeurde bij de strafschop die Visé kreeg. Ik vond de ingreep van Dimitri Vanhaen zeker geen fout waard en daarom ging ik verhaal halen bij de ref. Ik deed dat naar mijn mening heel respectvol, maar dat vond de ref dus duidelijk van niet en hij toonde mij een tweede gele kaart, erg jammer uiteraard. Bovendien trapte Visé de penalty binnen zodat het leek alsof we een nederlaag zouden gaan leiden. Het pleit wel in ons voordeel dat we opnieuw weerbaarheid tonen. In plaats van de schouders te laten hangen, gingen we in de absolute slotfase nog voor de gelijkmaker en daar zorgde Skender Loshi uiteindelijk voor en dat was meer dan verdiend. We pakken nu 4 op 6 en werken dus verder aan de weg omhoog."

"Er zit ook weer vuur in de ploeg. In de eerste helft was het zaterdag misschien niet heel goed en de trainer moest bij de rust dan ook bijsturen. De tweede helft was wel sterk van ons. Het zou dan ook heel jammer geweest zijn mochten we voor die sterke tweede helft niet beloond zouden zijn geweest", besluit Cerigioni. (rwi)