Mister Clean Sheet Gian Geladé rekent ook tegen THES op puntenwinst

24-02-2023

We eindigen onze Engelse week met een derde opeenvolgende thuiswedstrijd. En meteen een erg aantrekkelijke affiche want met de komst van het naburige Thes verwachten we nog eens veel volk en sfeer in ons gezellig Armand Melisstadion.

"Dit zijn inderdaad leuke affiches", blikt doelman Gian Geladé vooruit naar de derby. "We leven met veel vertrouwen toe naar deze wedstrijd, want onze 4 op 6 tegen RAAL La Louvière en Sporting Charleroi B heeft ons deugd gedaan. We zijn opgeklommen in het klassement en hebben iets meer afstand genomen van de degradatieplaatsen. Er is dus iets meer ademruimte, maar we zijn er nog niet. We moeten blijven punten pakken", waarschuwt Geladé die afgelopen woensdag opnieuw de nul kon houden, de achtste clean sheet van het seizoen, alleen AA Gent, RAAL La Louvière en Patro Eisden doen beter.

"Dat is niet alleen mijn verdienste zegt", Gian, "maar die van de hele ploeg. Het klinkt cliché, maar onze aanvallers zijn onze eerste verdedigers en we staan als ploeg gewoon goed georganiseerd tegenwoordig. In het begin van het seizoen was dat nog niet het geval en vlogen de doelpunten mij vaak om de oren. Behoorlijk frustrerend kan ik je wel verklappen. Ik ben blij dat het tegenwoordig anders loopt", aldus Geladé die nog altijd maar 22 is. "Wij spelen vaak tegen beloftenploegen, maar met 13 spelers in onze kern jonger dan 23 zijn wij ook een heel erg jong elftal, maar we groeien nog elke week en dus heb ik er veel vertrouwen in dat we straks in de veilige middenmoot gaan plaats nemen. Iedereen werkt hard op training en de sfeer in de groep is prima", besluit Gian. (rwi)