Moedig Dessel onderuit in de slotfase

12-02-2023

Francs Borains - Dessel : 2-1

We hebben geen vervolg kunnen breien aan onze knappe 7 op 9 van de voorbije drie weken. Nochtans begonnen we sterk aan de partij met een vroeg doelpunt van Tom Ghislain, maar de thuisploeg voerde de druk op en de gelijkmaker kon niet uitblijven. In het slot grepen we nog naast een verdiend punt na een doelpunt van topschutter Chevalier, maar daar zat wel een serieus reukje aan.

Met Ilkan Cavus in de plaats van de geschorste Kristiaan Haagen begonnen we, zoals gezegd, goed aan de partij met kansjes voor Konneh en Ghislain, maar de thuisploeg zorgde ook voor gevaar langs de altijd gevaarlijke ex-prof Teddy Chevalier. Nog in het eerste kwartier kwamen we na een snelle counter op voorsprong. Cerigioni speelde Ghislain aan en Tom trapte de bal vanaf een meter op 16 laag in de verste hoek binnen: 0-1.

Die stand stond ook bij de rust nog op het bord en dat hadden we in grote mate te danken aan onze doelman Gian Geladé die Chevalier, Lavie en opnieuw Chevalier van een doelpunt kon houden.

Ook in de tweede helft was het vaak alle hens aan dek en kort na het uur viel de verwachte gelijkmaker. Tainmont zorgde voor de 1-1. Meteen daarop konden we nog eens uitbreken, maar het schot van Kasmi viel via een verdedigend been op de lat en even later liet ook Ghislain nog een goede kans liggen. Na de uitsluiting van Sols (twee keer geel) wisten we dat het in het slotkwartier pompen of verzuipen zou worden en jammer genoeg werd het dat laatste.

Chevalier velde een zwaar verdict voor een moedig strijdend Dessel, met hulp van de ref die een voorafgaande overtreding op Verbeek weigerde te fluiten.

Volgend weekend komt La Louvière op bezoek en dat wordt de start van een drukke week met drie thuiswedstrijden op acht dagen. De ideale gelegenheid om flink wat punten te pakken. (rwi)

FRANCS BORAINS: Saussez, Mpati, Mohamed, Deschryver, Lauwrensens, Arib (65' M. Laurent), Diallo, Tainmont, Lavie (86' Boulenger), Chaabi, Chevalier

DESSEL: Geladé, Verbeek, Ghislain (88' Colman), Kasmi, Versmissen, Cerigioni, Sols, Smolders, Konneh (79' Vanhaen), Cavus, Swerten. Overige spelers: Camps, Cheprassov, Pedro, Kolen, Coeckelbergs

DOELPUNTEN: 13' Ghislain 0-1, 65' Tainmont, 83' Chevalier 2-1
GELE KAARTEN: 27' Sols, 36' Swerten, 45' Arib, 56' Diallo, 62' Cavus, 81' Smolders, 90' Chevalier

RODE KAARTEN: 76' Sols (2 x geel)

SCHEIDSRECHTERS: Sayoud Mehdi - Magas Alexis - Hoste Thibaut