Nieuwe zespuntenmatch voor Dessel

22-04-2023

Na onze nederlaag tegen Luik staan we opnieuw voor een weekend van de waarheid. Met een verplaatsing naar het Lisp, waar we de beloften van Antwerp partij gaan geven, kunnen we opnieuw een grote stap richting behoud zetten.

"Antwerp B kwam vorig weekend, dankzij hun zege op het veld van Thes, terug tot op vier punten van ons en dus wordt de opdracht van zondag weer enorm belangrijk", weet Hannes Smolders die licht hinkend het terrein verliet na de wedstrijd tegen Luik. "Ik had in de eerste helft mijn enkel verzwikt en dat was nogal pijnlijk. Tijdens de rust heb ik de kine aan het werk gezet om een nieuwe tape rond het gewricht te leggen zodat ik de partij toch kon uitspelen. Die dingen gebeuren nu eenmaal in het voetbal", aldus onze centrale verdediger die dus niet zo zwaar tilt aan zijn enkelblessure.

"Het wordt tegen Antwerp B opnieuw een levensbelangrijke wedstrijd. Met een week later de komst van Hoogstraten, staan we voor misschien wel de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Zondag wordt het vooral zaak om de kloof met Antwerp op 4 punten te houden. Niet verliezen is dus de eerste opdracht, winst zou helemaal fantastisch zijn, want dan tellen we de youngsters van Antwerp zo goed als uit en komt onze eigen redding wel heel dicht bij", beseft Smolders die wel wat schrik heeft voor de staat van het veld. "Het veld ligt er blijkbaar niet zo goed bij, maar dat geldt uiteraard voor beide ploegen. We moeten gewoon scherp zijn vanaf de eerste minuut en niet zoals we afgelopen weekend tegen Luik deden. Toen stonden we na 2 minuten al 0-1 achter en zeker tegen een ploeg als Luik mag je dergelijke fouten niet maken."

"Ondanks de 1-4 nederlaag zag ik ook wel lichtpunten. We hebben getoond dat we, zelfs tegen een sterk Luik, aardig kunnen voetballen en toen we net na rusten de 1-1 maakten, geloofde ik echt in een goede afloop. Dat gebeurde uiteindelijk niet en omdat Antwerp B vorige vrijdag al de drie punten pakte op het veld van Thes, staan we dit weekend dus opnieuw voor een zespuntenmatch."

Onze club kreeg deze week ook nog goed nieuws van de licentiecomissie die ons zonder opmerkingen een nieuwe licentie voor 1ste nationale gaf. Doordat Olympic Charleroi (voorlopig) geen licentie heeft gekregen en Ninove en Mandel United er geen aangevraagd hebben, zijn de drie dalers in principe bekend. Spanning is er dus in principe enkel nog over wie er straks, als nummer 17 in de eindafrekening, barragewedstrijden moet spelen. Op dit moment is dat onze tegenstander van zondag, Antwerp B. (rwi)