Nog geen mathematische zekerheid

30-04-2023

Mits winst hadden we, door het verlies van Antwerp B, mathematische zekerheid over het behoud kunnen krijgen, maar we moesten, met een alweer fel gewijzigd elftal, de drie punten aan Hoogstraten laten dat daarmee terug tot op twee punten van ons komt.

De eerste helft had maar erg weinig om het lijf. Meeuwis kopte in het openingskwartier een bal op het dak van het doel en leidde rond het half uur een eerste grote kans voor onze jongens in toen hij te kort terugspeelde op oude bekende Wim Kustermans. Seppe Geukens onderschepte de bal, maar geraakte niet voorbij onze ex-doelman. In het slot van de eerste helft hield Geladé de bezoekers van een voorsprong toen hij een vrijschop van Milts met een geweldige reflex redde. Osei-Berkoe had na een snelle counter de 1-0 aan de voet, maar zijn schot werd in extremis nog afgeblokt.

We gingen dus rusten met een 0-0 na een eerder slappe eerste helft van beide ploegen. Meteen na rusten trapte Smolders van kortbij in het zijnet en kon Geladé opnieuw onze meubelen redden door een afgeweken schot van Milts miraculeus uit zijn doel te ranselen.

Iets over het uur moest Gian zich wel gewonnen geven na een hoekschop van Milts, binnen gekopt door Havermans: 0-1. We moesten gaan achtervolgen, maar lang duurde het niet vooraleer de bordjes weer gelijk hingen. Kasmi vond Dimitri Vanhaen en onze middenvelder plaatste de bal in de draai perfect in de hoek: 1-1. Helaas was de vreugde om de gelijkmaker van korte duur, want toen Smolders in de fout ging op Bevers, wees een overigens zwak leidende Wuyts onverbiddelijk naar de stip. Wat het helemaal pijnlijk voor ons maakte, was dat Wuyts in de voorafgaande fase geen handsspel van een bezoeker bestrafte met een strafschop in ons voordeel. Het maakte de rekening niet van Meeuwis. De topschutter van Hoogstraten zette zich achter de bal en liet Geladé kansloos: 1-2. We probeerden in het slotkwartier nog iets te forceren, maar buiten een verrassend schot van de ingevallen Loshi kwamen we niet meer en dus bleef de 1-2 op het bord.

Aanstaande vrijdag trekken we naar de Chillax Arena in Oostakker om de beloften van AA Gent te bekampen. De partij begint om 20u00. (rwi)

DESSEL: Geladé, Van Beylen, Smolders, Haagen, Ghislain, Vanhaen (78' Colman), Versmissen, Coeckelbergs (57' Vandebrouck), Kasmi, Osei-Berkoe, Geukens (71' Loshi).

Overige spelers: Linders, Peeters, Kolen, Cavus.

HOOGSTRATEN: Kustermans, Vermeeren, Meeuwis, Van Dooren, Verheyen, Milts, Tilburgs, Havermans, Bevers (87' Bastiaensen), Brandt (85' Budts), Lauwers (90' Simons).

DOELPUNTEN: 61' Havermans 0-1, 68' Vanhaen 1-1, 70' Meeuwis 1-2 (strafschop)
GELE KAARTEN: 42' Versmissen, 60' Haagen, 66' Milts, 89' Budts

SCHEIDSRECHTERS: Wuyts Ruben - Lodewijckx Sam - De Beuckelaer Gilles