Onmondig Dessel stuit op dodelijke Knokse efficiëntie

26-03-2023

Knokke – Dessel 4-1

We konden geen vervolg breien aan de ruime 1-6 zege op het veld van Tienen van afgelopen weekend. Onze jongens speelden nochtans en meer dan degelijke wedstrijd, maar de efficiëntie ontbrak, terwijl Knokke zich wel dodelijk efficiënt toonde.

Het eerste gevaar kwam er ook voor onze jongens, maar Versmissen miste na voorbereidend werk van Kasmi en Ghislain een open kans. Doelman Dhoest had halfweg de eerste helft een goede reactie in huis op een poging van Ghislain, terwijl Sols de rebound naast trapte.

De eerste echte mogelijkheid voor de thuisploeg was meteen goed voor een doelpunt. Din Sula werkte een voorzet van Mfumu tegen de touwen: 1-0. Konneh zorgde bijna voor de gelijkmaker, maar hij trapte in het zijnet.

Op slag van rusten werd het plots 2-0 en opnieuw was het Sula die scoorde. Hij omspeelde Geladé en trapte de erg gevleide 2-0 tegen de touwen.

Dessel kwam gedreven uit de kleedkamer en Knokke was al in de eerste minuut van de tweede helft goed weg toen een bal van Smolders van de lijn gekeerd werd. Na een poging van Osei-Berkoe (schot over, zorgde Kasmi na 54 minuten spelen voor de aansluitingstreffer, maar Knokke sloeg genadeloos terug. Mfumu bereikte Sula en die stifte over doelman Geladé de 3-1 binnen.

Dessel moest nu vol aan de bak en sprokkelde een aantal kansen bij mekaar. Vooral de hoekschoppen van Swerten zorgden voor paniek in het thuiskamp, maar het was telkens net niet en in het absolute slot van de partij zorgde Sula met zijn vierde doelpunt van de namiddag voor de overdreven eindscore.

Geen punten voor onze jongens dus, maar wel een frustrerende nederlaag. Komende zaterdag komt Mandel United op bezoek. Tegen de hekkensluiter uit de reeks verwacht iedereen een zege. Supporters op post in het AMS ! Aftrap zoals gebruikelijk om 19u30. (rwi)

KNOKKE: Dhoest, Vanraefelghem, Broché, Ghesquiere, Pierre, Lemoine (82' Jalloh), Mariën (62' Van Den Bossche), Mfumu (70' Aabbou), Samyn, Buysse, Sula

DESSEL: Geladé, Ghislain (71' Loshi), Kasmi (83' Geukens), Osei-Berkoe, Versmissen (83' Vanhaen), Sols, Smolders, Konneh, Haagen, Cavus (45' Verbeek), Swerten.

Overige spelers: Camps, Pedro, Kolen

DOELPUNTEN: 27 en 44' Sula 1-0 en 2-0, 54' Kasmi 2-1, 64' en 85' Sula 3-1 en 4-1